Zviedri zvanījuši uz Krievijas vēstniecību, aicinot neuzbrukt Zviedrijai?

tautaruna.lv 29.janvāris 2022, 13:45
 
Ekrānuzņēmums
Zviedrijā dzīvojošie latvieši ziņo, ka savdabīga situācija izvērtusies laikā, kad Krievijas kara kuģi pietuvojušies Gotlandei. Apgalvo, ka zviedri sākuši sazināties ar Krievijas vēstniecību Zviedrijā, aicinot neuzbrukt Zviedrijai.

Trīs Krievijas Jūras spēku desantkuģi ir izbraukuši no Baltijas jūras un devušies Atlantijas okeāna virzienā. Atsevišķa trīs Krievijas desantkuģu flotile jau iepriekš bija izraisījusi satraukumu Zviedrijai, kas, reaģējot uz Krievijas pastiprināto jūras aktivitāti reģionā, nosūtīja papildu spēkus uz Gotlandes salu Baltijas jūrā, šī gada 19.janvārī ziņoja portāls "Sargs.lv".

Tomēr nesenā trīs Ziemeļu flotes kuģu parādīšanās pamudināja Zviedriju nosūtīt simtiem karavīru, lai vēlreiz nostiprinātu Gotlandes salu. Karaspēks tika nogādāts no kontinentālās daļas, izmantojot lidmašīnas un pasažieru prāmjus.

Kā liecina cilvēku stāsti, tuvojošies kara kuģi Zviedrijas sabiedrībā raisījusi tādu satraukumu, ka cilvēki sākuši sazināties ar Krievijas vēstniecību Zviedrijā ar lūgumiem neuzbrukt Zviedrijai.

Arī sociālajā vietnē "Facebook" atrodams ieraksts, kas par to liecina.

Ieraksts ir ievietots Krievijas vēstniecības Zviedrijā "Facebook" profilā:

"Pēdējā laikā vēstniecība ir saņēmusi neskaitāmus Zviedrijas pilsoņu (galvenokārt vecāka gadagājuma cilvēku un bērnu) aicinājumus ar Krievijai adresētiem lūgumiem "neuzbrukt Zviedrijai".


Mēs uzskatām šīs bailes par tiešu rezultātu bezprecedenta propagandas kampaņai, kas Zviedrijas medijos tika uzsākta pēc vietējo politiķu ierosinājuma, lai uzpūstu nepamatotas pret Krieviju vērstas bailes.
Kā Krievijas Federācijas diplomātiskā pārstāvniecība mēs ar atbildību paziņojam, ka mūsu valsts negrasījās uzbrukt Zviedrijai un negrasās to darīt.


Gluži pretēji, mēs vēlētos veidot labas kaimiņattiecības ar mūsu zviedru partneriem un attīstīt ar viņiem abpusēji izdevīgu dialogu visās jomās, tostarp drošības jomā, kas vairākkārt tika oficiāli ierosināts Stokholmai."

Ieraksta nobeigumā tiek vēstīts, ka Krievija "nekad nenāks zviedru majās ar karu".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas