Kādēļ Zviedrija atsakās vakcinēt bērnus no 5 līdz 11 gadiem?

tautaruna.lv 29.janvāris 2022, 23:00
 
Freepik
Zviedrija ir nolēmusi neieteikt Covid-19 vakcīnas bērniem vecumā no 5 līdz 11 gadiem, ceturtdien paziņoja Zviedrijas Veselības aģentūra, ziņo starptautiskā ziņu aģentūra Reuters.
"Ņemot vērā mūsu šodienas zināšanas, ar zemu nopietnu slimību risku bērniem, mēs neredzam nekādu skaidru ieguvumu no viņu vakcinācijas," preses konferencē sacīja Veselības aģentūras amatpersona Britta Bjorkholma.
Viņa piebilda, ka lēmumu varētu pārskatīt, ja pētījums mainīsies vai jauns variants mainīs pandēmiju. Bērni augsta riska grupās jau var saņemt vakcīnu.

Zviedrija 26. janvārī reģistrēja vairāk nekā 40 000 jaunu Covid-19 gadījumu, kas ir viens no lielākajiem ikdienas rādītājiem pandēmijas laikā. Lai gan ceturtajā vilnī ir sagrauti ikdienas inficēšanās rekordi, veselības aprūpe nav tik noslogota, kā iepriekšējos viļņos.

Ceturtdien intensīvā aprūpe bija nepieciešama 101 pacientam ar Covid-19, kas ir krietni mazāk nekā 2021. gada pavasarī- vairāk nekā 400 pacientu. Kopumā kopš pandēmijas sākuma Zviedrijā no Covid-19 ir miruši gandrīz 16 000 cilvēku.

Zviedrijas valdība trešdien uz divām nedēļām pagarināja ierobežojumus, kas ietvēra ierobežotu darba laiku restorānos un apmeklējumu ierobežojumu telpām, taču paziņoja, ka cer tos atcelt 9. februārī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:28

Jaunākās diskusijas