Rīdziniece sašutusi, nopērkot vietējā aptiekā zāles

tautaruna.lv 29.janvāris 2022, 18:30
 
Oksana Džadana/F64
Seniore Maija piemājas aptiekā Rīgā, Sarkandaugavas apkaimē, iegādājās medikamentus, kuru iepakojums, kā atklāja, pārrodoties mājās, bija atvērts jau iepriekš aptiekā, vēstīja raidījums "Bez Tabu".
"Man bija šoks! Ja būtu kaut ko par to teikuši aptiekā. Aizsargkārta bija atvērta un saburzīta. Paliku mēma! Piezvanīju bērniem, pastāstīju, viņi teica, lai nesu atpakaļ uz aptieku," pauda Maija.

Farmaceitam aptiekā ļauts atvērt, izfasēt un sadalīt medikamentu saturu, kas tiek darīts pašu klientu interesēs, informēja Latvijas Farmaceitu biedrības (LFB) prezidente Dace Ķikute.

Medikamentu, pēc kuriem pieprasījums ir liels, kāds ir arī konkrētais, dalīšana ir ierasta prakse, tādējādi nodrošinot, ka medikaments pieejams plašākam klients lokam, piebilda Ķikute. Medikamenta 100 tabletes, ko iegādājās Maija, atbērtas no 800 tablešu konteinera-iepakojuma. Tādējādi klientei pārdots nepieciešamais skaits, ļaujot ietaupīt. Konkrētais medikaments nopērkams arī plāksnītēs 200 tablešu iepakojumā. Arī to būtu atļauts sadalīt, bet pirkt tabletes, atbērtas no lielā iepakojuma, ir krietni izdevīgāk, norādīja LFB prezidente Ķikute.

LFB prezidentes sacīto apstiprināja arī Veselības inspekcijā (VI), kas uzrauga medikamentu apriti aptiekās. Aptiekām, kurās ir atļauta zāļu gatavošana, ir atļauts dalīt rūpnieciski ražotās zāles, kuras izsniedz individuālam pacientam pēc ārstniecības personas izrakstītas receptes un kuru daudzums iepakojumā neatbilst receptē norādītajam daudzumam. Savukārt aptiekā, kurai nav atļauts gatavot zāles, rūpnieciski ražotās zāles atļauts dalīt atbilstoši receptē norādītajam, nebojājot zāļu primāro iepakojumu, informēja VI.

Eksperti, arī “Mēness aptieka” pārstāve Līga Ribinska norādīja, ka klients bija jāinformē, ka iepakojums būs atvērts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:23

Jaunākās diskusijas