Sociālajos tīklos šūmējas par adopcijas aizliegumu uz ASV

tautaruna.lv 18.decembris 2021, 12:14
 
Ģirts Ozoliņš / F64
Ceturtdien, 16.decembrī, Saeima lēmusi aizliegt adopciju uz ASV, sociālajos tīklos vērojama neapmierinātība ar pieņemtajiem likuma grozījumiem.

Sociālajos tīklos, kā nepareizu vērtē Saeimas lēmumu aizliegt adopciju uz ASV.

Saeima ceturtdien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Bērnu tiesību aizsardzības likumā, kas paredz izmaiņas regulējumā par bērnu adopciju uz ārvalstīm.

"Šis ir caurcaurēm aplams lēmums, kura bīdīšana sākās jau ar neizskaidrojamu, histērisku kampaņu laikā, kad Reirs bija LM. Interesanti, ka daļa tās histērijas balstījās tieši antireliģiskos aizspriedumos, ka tos bērnus ar ļoti smagām diagnozēm adoptē izteikti reliģiozi amerikāņi."

"ASV nav pievienojusies Hāgas konvencijai par bērnu aizsardzību un sadarbību starpvalstu adopcijas jautājumos. Iegansts, protams, tehnisks. Latvieši jāsargā, lai dzīvo kur/kā grib, galvenais, ka Dievzemītē."

Lēmumu atbalsta Saeimas deputāts Janis Iesalnieks (NA): "Latvija ir 1. vietā pasaulē(!) bērnu adopcijā uz ārvalstīm (rēķinot proporcionāli iedzīvotāju skaitam). Šobrīd Saeimā debates, lai to labotu un uzliktu stingrākus ierobežojumus, bet A/Par un atsevišķi Saskaņas deputāti turpina aizstāvēt šo (faktisko) bērnu tirdzniecības rūpalu"

Saeima galīgajā lasījumā skata likumprojektu par ārvalstu adopcijā nodoto bērnu tiesiskās aizsardzības stiprināšanu, bet daļai deputātu, jo īpaši no @AttistibaiPar, svarīgākas par bērnu drošību ir attiecības ar ASV, ko šādi grozījumi aizvainojošot.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 4:31

Jaunākās diskusijas