Stipra snigšana un sals! Meteorologs brīdina par laikapstākļiem Ziemassvētku nedēļā

tautaruna.lv 18.decembris 2021, 9:30
 
f64.lv, Kaspars Krafts
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra (ECMWF) prognozi nākamajai nedēļai.

Meteorologs dalījies ar ECMWF prognozētajiem sniega nokrišņiem līdz noturīga sala sākumam pirmdien un līdz Ziemassvētkiem.

"Daži modeļi nākamnedēļ prognozē krietni vairāk sniega. Stipra snigšana jūras efekta ietekmē sākotnēji gaidāma dienvidos no Rīgas līča un vietām Kurzemes piekrastē," raksta J. Trallis.

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzijas Laika ziņu redaktors Toms Bricis norādīja, ka pašreizējās prognozes pieļauj, ka aukstuma vilnis var saglabāties līdz pat gada nogalei, taču ne visu laiku valdīs bargs sals. Būs arī pa kādai siltākai dienai, kad temperatūra būs tuvu nullei, bet atkusnis gan diez vai iestāsies, un tad atkal sekos sala pastiprināšanās, norāda meteorologs.

T. Bricis atzīmē, ka tas, cik zemu temperatūra noslīdēs pašos aukstākajos mirkļos, atkarīgs no lokāliem apstākļiem. Ja būs vairāk mākoņu, tad temperatūra var nebūt zemāka par -20 grādiem, bet skaidru debesu gadījumā nav izslēgts, ka vietām var būt pat -30 grādu sals.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas