Kilbloka par vakcinācijas aptveri: "Līdz izmisumam gribu brīvību!"

tautaruna.lv 18.decembris 2021, 11:30
 
Kaspars Krafts / F64
Ar pārdomām par to, vai amatpersonu savulaik sludinātā vakcinācijas aptvere ir bijis tikai kārtējais reklāmas sauklis, dalījusies "Zvaigzne ABC" vadītāja Vija Kilbloka.

Sociālajā vietnē “Facebook” izdevniecības "Zvaigszne ABC" vadītājas nelielais ieraksts izpelnījies simtiem lietotāju uzmanību.

“Tagad, kad ir panākta TĀ VAKCINĀCIJAS APTVERE, kādu sludināja par vajadzīgu, lai atsāktu normālu dzīvošanu, es gribu dzīvot tādu dzīvi, kādu manā valstī katram pilsonim garantē Latvijas valsts Pamatlikums. Man trūkst gaisa, līdz izmisumam gribu brīvību un vienlīdzību! Un es māku lasīt Satversmi!”

Lielākā daļa komentētāju piekrīt drūmajam secinājumam par ierobežoto brīvību, daži mēģina ieslīgt polemikā.

“Atvainojos par savu cinismu, bet, ja vardarbīgās attiecībās, esi dabūjusi/-is sitienu pa seju vienreiz, tad apmēram 95 % -os tevi sitīs vēl un vēl. Protams, ja tu to pieļausi. Un, šobrīd sit-ciniski, nežēlīgi un intensīvi. Un, mēs ļaujamies. Tiesa, ne visi. Nekā personīga, tikai bizness.”

“Vijas kundze. Jūs taču jau sen esat sapratusi to, ka tā nekad nenotiks.”

“Jāiet nevis uz rododendriem, bet uz vēlēšanām pat tad, ja šķiet, ka nav par ko balsot, lai izslēgtu pastāvošo nesodāmības apziņu. Citas balss tiesības mums jau ir atņemtas. Tas, ka nav adekvāta līdera, kurš spētu vienot tikpat adekvātus cilvēkus protestēt pret pilnīgi neloģiskiem, nepamatotiem, smagi apšaubāmiem un absurdiem lēmumiem ir visskumjākais šodienas realitātē. Satversme ir jāzina katram pilsonim, tāpēc izteikumi par to, ka kāds to nedrīkst darīt, ir ļoti apšaubāmi valsts pastāvēšanas kontekstā.”

“Varbūt mums UK arī piesaukt Latvijas satversmi. Vakar 78 610 pozitīvo Covid testu dienā. Ārsti TV stāsta, ka patiesībā ir pāru par 200 000 dienā. Tas ir pie mūsu vakcinācijas aptveres 82%. Ko darīt? UK nav satversmes. Kuršs garantēs mūsu tiesības uz normālu dzīvi? Angļi, vienalga, stāv garās rindās uz vakcināciju, vakcinē pat naktīs.”

“Nu redz,potējies,cik gribi,bet apsolīto labumu kā nav,tā nav.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:02

Jaunākās diskusijas