Kalsnavas pusē manīts lācis

tautaruna.lv 18.decembris 2021, 14:02
 
twitter.com
Mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāda lietotāja publicējusi fotoattēlus, kuros redzamas lāča pēdas.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāda lietotāja publicējusi fotoattēlus, kuros redzamas lāča pēdas.

Sieviete apgalvo, ka vakar, 17.decembrī, lācis esot staigājis pa Kalsnavas arborētumu, bet šodien jau manīts 250 metrus no medniekmājas, kurā sieviete uzturējusies.

Komentāros cilvēki interesējas, kādēļ gan lācis neguļ ziemas miegu.

“Pēdējo desmit gadu laikā Latvijā pamazām savvaļā atgriežas lāči un to skaits ir palielinājies. Šobrīd Latvijā savvaļā sastopamo lāču skaits lēšams 20 līdz 30 dzīvnieku, un speciālisti vērtē, ka pamazām atjaunojas sava lāču populācija, taču pagaidām joprojām nav oficiāla apstiprinājuma, ka lāči Latvijas teritorijā vairotos,” lsm.lv intervijā paudusi Dabas aizsardzības departamenta vadītāja Gita Strode.

Ja tomēr gadās satikt lielo dzīvnieku, jāievēro daži padomi. Lielākoties lācis vispirms cenšas pretinieku izzināt un nobiedēt. Ja cilvēks izturas nosvērti un mierīgi, dzīvnieks parasti atkāpjas. Lācim nedrīkst skatīties acīs, jo šādu rīcību tas uztver kā izaicinājumu, kas provocē uzbrukumu. Satiekot dzīvnieku, kas gatavojas uzbrukt, jācenšas mierīgi atkāpties, nepagriežot dzīvniekam muguru. Noteikti nedrīkst pagriezties ar muguru pret zvēru un skriet projām, jo tas var izsaukt plēsēja instinktu, kad tam jāķer bēgošs medījums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas