No marta mainījusies CSDD auto tehniskā apskate; uzzini, kā!

Portāls nra.lv 4.marts 2018, 16:36
 
F64
Martā stājās spēkā izmaiņas auto tehniskajā apskatē.

CSDD speciālists atklāj, ka nekādas milzīgas un kardinālas atšķirības ikdienišķam cilvēkam nemaz nebūšot, vēstīja raidījums "Zebra".

“Ja mēs ņemam no tāda globalāka viedokļa, tad šie noteikumi radīti tādēļ, ka visām Eiropas Savienības valstīm bija jāizstardā likumdošanā jaunā direktīva par tehnikso apskati, un būtiskākais no tehniskā viedokļa ir tas, ka mainījušies trūkumu vai defektu, vai bojājumu kodi vai numerācija,” norāda CSDD Transportlīdzekļu kontroles un sertifikācijas inspekcijas priekšnieka vietnieks Aldis Adiņš.

Pievēršoties autovadītājiem un viņu transportlīdzekļiem, būs nedaudz pastiprinātas prasības bremžu darbībā, konkrēti - vadāmās ass riteņiem. “Līdz šim, ja bija pierasts, ka atšķirība ir lielāka par 30% starp riteņiem, tad ir otrais vērtējums. Tad tagad, ja ir 50% atšķirība, tad būs 3. vērtējums un ar transportlīdzeli braukt nevarēs - būs jāremontē,” piebilst Adiņš. Otra lieta - nelieli precizējumi attiecībā uz gaismas ierīcēm. “Ja gaismas diožu blokos lukturos nedega puse, tad bija “divnieks”. Tagad 2. vērtējums būs, ja nedeg trešā daļa no mazajām diodītēm,” skaidro CSDD pārstāvis.

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:18

Jaunākās diskusijas