Traģisks stāsts: Večuks nonāk slimnīcā, radi met no viņa mājas ārā kaķus

Portāls nra.lv 29.oktobris 2017, 13:50
 
Kristīne Rutule
Šos kaķus izglāba no ielas. Nokļuvuši mīlošās mājās, izārstēti un apkopti, viņi dzīvoja savu laimīgo dzīvi. Diemžēl cilvēkam, kas viņus izglāba, radās nopietnas veselības problēmas un viņš nokļuva slimnīcā, pēc kuras vairs nekādi nespēs rūpēties par saviem kaķiem. Viņa ģimene šos kaķus negrib un diemžēl nebija gatavi arī dot viņiem pienācīgu laiku jaunu māju atrašanai. No vīrieša dzīvokļa kaķiem bija jāizvācas nekavējoties.

Visi deviņi kaķi šobrīd atrodas pagaidu mājās, lai netiktu iemidzināti vai izmesti atpakaļ uz ielas, taču šeit viņi nevar palikt. Visi kaķīši ir labi baroti, kastrēti / sterilizēti.

Visus kaķus 28.oktobrī ir apskatījis vetārsts. Vienīgās veselības problēmas visiem ir gandrīz vienādas - alerģiskais dermatīts no blusām, ausu ērcītes un liels zobakmens. Nav liela bēda, ārsts iesaka visus apstrādāt ar Advocate (lai būtu trīs zaķi ar vienu šāvienu - blusas, ērces, tārpi). Zobus ieteikums izraut, lai likvidētu infekcijas perēkli. Nevienam no viņiem šobrīd nav vīrusu simptomu.

Par katru no kaķīšiem:

Gigantiskais riži baltais Tīģeris - manā izpratnē visskaistākais runcis, bet ir visvecākais puika, ~ 10 gadi, zobakmens, viens zobs aizlūzis, noteikti jāizrauj, actiņas sāk migloties, neskatoties uz saviem gigantiskajiem izmēriem, joprojām ir pārbijies un trīc no katra pieskāriena (bet viņš dabūja ciest visvairāk, jo šo bija visgrūtāk noķert, noķēru pēdējo, kad jau bija sadauzīts, pārbaidīts).

Īsspalvainais rižiks Rūdis - visjaunākais puika, ~ 5 gadi, zobakmens, runcis šīs pāris dienas uzvedas nosvērti.

Pūkainais riži baltais Bralītis - puika, ~ 7 gadi, zobakmens, runcis šīs pāris dienas uzvedas nosvērti, ir ieinteresēts visā notiekošajā.

Kristīne Rutule

Pūkainā melnbaltā Bailule - meitene, ~ 8 gadi, zobakmens, ausī polips, iespējama čūla (mājas vizītē nav iespējams pārbaudīt auss kanālu), auss struto, nepieciešama operācija (no 60 euro), joprojām nobijusies sēž slēptuvē.

Īsspalvainā interesantā krāsojuma Ņusja - meitene, ~ 8 gadi, zobakmens, hroniskas iesnas, iešpricētas antibiotikas, joprojām nobijusies sēž slēptuvē.

Gigantiskais melnbaltais Pivuns (šobrīd ir pieteikušies ņēmēji viņam kopā ar māsu Nastju, paņemt varēs novembra beigās) - puika, ~ 8 gadi, zobakmens, vienai ausij operēts polips, viss perfekti sadzijis, auss kanāls atvērts, runcis šīs pāris dienas uzvedas nosvērti.

Gigantiskā trīskrāsu Nastja (šobrīd ir pieteikušies ņēmēji viņai kopā ar brāli Pivunu, paņemt varēs novembra beigās) - meitene, ~ 8 gadi, zobakmens, vienai ausij operēts polips, viss sadzijis, izņemts auss kanāls, viss aizšūts, joprojām sēž paslēpusies, izlien no paslēptuves, kad neviens nav klāt.

Pūkainais raibais Miša (šobrīd ir pieteikušies ņēmēji no Valmieras viņam kopā ar raibo Ļizu pie nosacījuma, ka nodotās asins analīzes būs labas) - puika, ~ 8 gadi, viena actiņa neredzīga, koldālais stomatīts un tā radīts hronisks deguna iekaisums, zobakmens, visdraudzīgākais no visiem, patīk mīļoties, murrā, guļ klēpī, droši pārvietojas, ēd, lieto kastīti.

Pūkainā raibā Ļiza (šobrīd ir pieteikušies ņēmēji no Valmieras viņai kopā ar raibo Mišu pie nosacījuma, ka nodotās asins analīzes būs labas) - meitene, ~ 5-6 gadi, zobakmens, iekaisušas smaganas, kaķene šīs pāris dienas uzvedas nosvērti.

Saimniekam šķirties no saviem ilggadējiem draugiem ir neizsakāmi smagi, taču jaunu māju meklēšana šobrīd ir vienīgais variants. Minkas jau ir pieraduši pie cilvēka, pie mājam, tāpēc atgriešanās uz ielas, lai arī labi koptā kolonijā, viņiem būtu nāves spriedums, it īpaši tagad, aukstumā. Visi kaķīši šobrīd atrodas Rīgā, VEF kultūras pils rajonā. Uz jaunajām mājām tiks atdoti ar adopcijas līgumu. Interesentiem sazināties pa telefonu 26447804 vai kikakr@inbox.lv.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:28

Jaunākās diskusijas