Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs sastapies ar "kremļa troļļiem"

Portāls nra.lv 29.oktobris 2017, 14:45
 
Gints Ivuškāns/ F64 Photo Agency
Fotogrāfs Aleksandrs Sokolovs, kurš sociālajā tīklā facebook aktīvi publicē savu viedokli par dažādām Latvijā notiekošām lietām, šoreiz pastāstījis, ka viņam nācies sastapties ar tā dēvētajiem "kremļa troļļiem."

"Agrāk es par viņiem tikai dzirdēju, bet tagad sastapu personīgi. Es biju domājis, ka tās ir tikai pārspīlētas baumas vai leģendas. Kaut ko esat dzirdējuši par tādiem speciālistiem, kurus tautā sauc "kremļa troļļiem"," sociālajā tīklā facebook informē fotogrāfs.

"Šeit facebookā, viņi izmanto neeksistējošu cilvēku profilus, lai veidotu diskusijas. Viņu mērķis ir ietekmēt cilvēku viedokļus. Tā, lai cilvēki būtu vairāk lojāli Krievijai. Šeit, viņiem vajag panākt, lai pēc iespējas mazāk cilvēku ticētu valdībai un, lai domātu, ka Krievijas vērtības ir daudz "vērtīgākās" par rietumu vērtībām.Tie cilvēki nav muļķi. Viņi ļoti labi māk veidot diskusijas un censties pārliecināt oponentus ar pamatotiem argumentiem. Manā gadījumā par to, ka šeit no pirmsākuma ir krievu zeme, un šeit krieviem ir mājas. Interesanti, ka komunikācija var būt gan krieviski, gan latviski."

REUTERS/ SCANPIX

"Tie ir profili, kam nav daudz "draugu". Reti kad vairāk nekā 100. Ar viņiem varētu vispār nebūt kopīgo "draugu".Vārds Uzvārds ir vai nereāls, piemēram "Серый Волк", vai izmantojot populāru vārdu, piemēram, "Līga Ozola".
Bieži nav profilbildes un albumā arī nekas nav. "Draugu" saraksts arī ir paslēpts."

A.Sokolovs arī ievērojis, ka ja tādu profilu nobloķē, tad uzreiz parādās jaunais, kura vārds atšķiras ar vienu burtu - un turpina iesāktu diskusiju.

"Esiet uzmanīgi un ticiet tikai loģikai un veselajam saprātam!" aicina fotogrāfs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:10

Jaunākās diskusijas