EMOCIONĀLS VĒSTĪJUMS: Aicina palīdzēt Aijai, kura cīnās ar smagu slimību

Portāls nra.lv 5.augusts 2017, 10:36
 

2 / 2

Turklāt jau rudenī skaidri sapratām, ka viens no audzēja rašanās iemesliem ir stress un ļoti saspīlētās attiecības ģimenē. Tāpēc tika nolemts, ka Aijai iesākumam vismaz jāpārceļas prom no līdzšinējās dzīves vietas. Un onkologs, kurš Aiju konsultēja, ir ieteicis maksimāli samazināt saskarsmi ar vīru. Pašlaik tiek kārtots laulības šķiršanas jautājums. Taču tas nozīmē arī to, ka Aija ir palikusi viena ar abiem puikām (9 un 12).

Dzīves vietas maiņa, abu dēlu audzināšana un cīņa par savu dzīvību un veselību - un tas viss šobrīd Aijai jāuzņemas gandrīz pilnīgi vienai. Kamēr tas mūs tieši neskar, grūti to iztēloties. Protams, ir ome un opis. Ir draugi. Ir viens otrs jau Aiju zinošs pasūtītājs...

Bet ir arī jaunā dzīvesvietas situācija, kur viss, kas nepieciešams darbu tapināšanai, jāiekārto no nulles: darbnīca, krāsns, cilvēku loks... Ir procedūras, ikdienas preparātu uzņemšanas kārtība un pilnīgi izmainīta diēta, kas nepārspīlējot nozīmē mājas klīnikas režīmu daudz stundas katru dienu. Kā arī regulārus braucienus uz Rīgu joprojām katru nedēļu.

Ir bērnu ikdienas vajadzības. Tuvojas sagatavošanās skolai... Turklāt šis vecums šiem puikām ir tikai vienu reizi dzīvē. Vēl viņi ir pavisam mazi un tik ļoti vajadzīga mamma un rūpes, un kopā pavadīts laiks. Ir visapkārt ļoti daudz sirsnīgu jauku cilvēku, kur ļoti vēlas atkal un atkal dzirdēt no Aijas, kā viņai iet... Ir cilvēki, kuri sirsnīgi saka: kad vajag kādu palīdzību - saki. Ir tie, kas aicina ciemos un grib braukt ciemos paši. Ir cilvēki, kas neskopojas ar savām zināšanām un pieredzi ārstniecības jomā. Tas viss ir ļoti mīļi.

Un vēl ir cilvēki..., kas ilgstoši ļāva Aijai dzīvot savā tukšajā dzīvoklī Rīgā, par to neko neprasot. Kas iedeva naudu dārgai diagnostikas procedūrai. Kas iedeva vienkārši tāpat - ikdienas vajadzībām. Kāds ieskaitīja un turpina ieskaitīt kontā.
Ir ģimene, kas šobrīd izīrē Aijai ar puikām trīsistabu dzīvokli par simbolisku samaksu. Kāds viņai izgatavoja vizītkartes. Vēl kāds uzsauca izstādi pārdošanu. Kāds uzņēmies pavadīt laiku ar puikām, kamēr Aija turpinās braukt uz procedūrām un izmeklējumiem Rīgā..

Jau pavasarī mēs domājām, ka Aija centīsies izdarīt visu, lai nebūtu nevienam jālūdz palīdzība. Ka centīsimies piesaistīt pasūtītājus, un Aija strādās... Pēc jūnija izstādes pārdošanas radās brīnišķīga iespēja beidzot nedaudz uzelpot: ienāca zināma naudiņa. Beidzot varēja sākt iegādāties kādu daļu no dārgajiem preparātiem. Ar divu mēnešu aizkavēšanos. Lai tos nekavējoties sāktu lietot.

Taču izstādei pārdošanai un pasūtījumu esamībai ir arī otra puse: Aija tā vietā lai veltītu laiku nepieciešamajām procedūrām, brīžiem strādā kā darba zirgs nevis māksliniece. Ir pārgurusi. Viņai neatliek laika izdarīt pašas nepieciešamākās procedūras. Nepietiek spēka visu iedzert, ierīvēt, sagatavot... Viņai nepietiek laika miegam, kas šajā atlabšanas posmā ir īpaši nevēlami.

Jūs visi, kas šo brīnišķīgo jauno sievieti pazīstat, pat ja pavisam nedaudz, zināt, ka viņa ne par ko nesūdzas.

Viņa vienmēr klusi smaida.
Vienmēr ļoti īpaši izskatās.
Vienmēr ir patīkami viņu satikt.

Draugi, šis ir TAS brīdis, kad mēs katrs varam bez Aijas īpašas stāstīšanas vai prasīšanas, un galvenais - NEGAIDOT, KA, NEDOD DIEVS, AUDZĒJS NOLEMTU ATKAL PACELT SAVU GALVU, BET ORGANISMS VĒL NEBŪTU GATAVS PRET TO CĪNĪTIES UN UZVEIKT - katrs savu iespēju robežās REGULĀRI VAI PERIODISKI, ar lielāku vai ne tik lielu devumu viņu atbalstīt. Turklāt ne tikai viņas veselības vajadzībās, bet arī vienkāršās ikdienas lietās.

Šobrīd sadarbībā ar biedrību NO KABATAS KABATĀ ir aktivizēta ziedojumu vākšana. Ir sākusi ienākt naudiņa. Pēc ļoti aptuveniem aprēķiniem pats mazākais, kas būtu nepieciešams ieteiktās ārstēšanās procesam tuvākā gada laikā, ir 20 000. Sazinoties ar VID, noskaidrojām, ka izvairīties no 23% nomaksas nebūs iespējams. Tāpēc nepieciešams savākt vismaz 26 000, nodokļa daļu atstājot kontā, lai samaksātu, kur nepieciešams. Trešā daļa no aptuveni nepieciešamās naudas ir ienākusi un Aija cenšas ar apbrīnojamu uzcītību darīt visu, kas viņas spēkos.

Bet es gribu teikt pavisam atklāti. Jo man šī gada laikā ir bijusi īpaša iespēja redzēt Aijas cīņu tuvplānā. VIŅA VIENA TO NEVAR PAVEIKT. VIŅA NOGURST. SABAIDĀS. TIEK IZŠAUBĪTA.

Aijai ir nopietni nepieciešams mūsu atbalsts!

Lai kādam no mums nerastos šaubas, vai naudas līdzekļi tiek ieguldīti pareizā virzienā, varu apliecināt, ka pēdējās analīzes uzrāda nopietnus uzlabojumus. Pat pārsteidzošus. Un tieši tāpēc nedrīkst atslābt. Viss jāizdara līdz galam. tam nepieciešama palīdzība. Drauga plecs un maks.

Esmu tikai sanitāre, bet šis gads man rādījis, ka arī no savas algas varu atbalstīt. Tā mēs katrs varam. Nenoniecinot pat pašu mazāko naudas zīmīti. Bet atliekot to kādu laiku regulāri. Lai pēc gada un vēl ilgi pēc tam mēs kopā priecātos par vēl vienu vēzim atkarotu dzīvību! LAI SKAISTUMS, KO AIJA RADA SEV VISAPKĀRT, NEBEIGTOS."


Aijas ziedojumu konts ir:
SWEDBANK

LV43HABA0551043642453

BIC/SWIFT: HABALV22

AIJA KLINTSONE

041077-10802

Avots

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas