Rīgā māsa meklē pazudušu brāli, kas, iespējams, ir nolaupīts

tautaruna.lv 8.maijs, 12:15
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Pēc ilgstošiem centieniem ģimene lūdz skatītāju palīdzību, lai atrastu savu tuvinieku. Pazudušā 48 gadus vecā Valērija Masaļska meklēšanā jau iesaistīta policija, taču vīrieša māsu joprojām nomāc raizes, ka brāli kāds, iespējams, nolaupījis, vēsta "Degpunktā".

Jūlija jau divus mēnešus meklē savu brāli Valēriju. Sieviete aktīvi iesaistās izmeklēšanā un lūdz arī sabiedrības palīdzību. Brālis mitinājies Olainē, vienā dzīvoklī ar māti. Vīrietis bieži mēdzis padzīvot savā garāžā Bolderājā, tādēļ pirmajās pāris dienās mātei dēla prombūtne nešķita aizdomīga.

“Visas brāļa mantas ir palikušas mājās: gan mugursoma, kur ir atslēgas, un visi dokumenti - gan pase, gan ID karte, gan invaliditātes apliecība palikušas mājās, arī telefons ir mājās,” saka Jūlija.

Sieviete stāsta, ka viņas brālis izgājis no mājvietas 7. martā laika posmā no desmitiem rītā līdz pusdiviem pēcpusdienā. 9. martā Jūlija saņēmusi zvanu no mātes, kas pavēstījusi, ka brālis nav manīts jau divas dienas. Satraukti par ilgstošo vīrieša prombūtni, tuvinieki sākuši pazudušo meklēt.

Lieta par vīrieša pazušanu tikusi nodota policijas Rīgas iecirknī, kur izmeklēšana nonākusi “dīkstāvē”. Sieviete stāsta, ka, viņasprāt, ieilgušais process saistīts ar likumsargu kategorisko nostāju šajā situācijā.

“Vienā no pirmajām reizēm, kad sazvanījāmies ar inspektori, kura nodarbojas ar izmeklēšanu, viņa lūdza paskatīties brāļa planšetē, vai viņš gadījumā nav meklējis kaut kādas vietas, kur varētu izdarīt pašnāvību. Pavisam nesen, kad mūsu inspektore bija prombūtnē un viņu aizvietoja cits inspektors, mūsu saruna beidzās ar kaut ko ļoti līdzīgu. Man tika pajautāts, vai brālis nav domājis par pašnāvību?”

Tomēr Jūlija pieļauj, ka brāļa pēkšņā pazušanā nav vainojama vēlme sevi nonāvēt. Kāds cilvēks vairākkārtīgi sazinājies ar Valēriju par Lielbritānijā kopīgi dibinātiem uzņēmumiem. Māsa uzskata, ka brālis, iespējams, ir nolaupīts vai cietis no vardarbības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas