Mazais latviešu basketbolists Rūdolfs piedzīvojis traģēdiju; lūdz palīdzību

tautaruna.lv 8.maijs, 10:30
 
Labdarības fonds BeOpen/Facebook
Labdarības fonds BeOpen publicējis mazā Rūdolfa stāstu, kuram pēc traģiska negadījuma nepieciešama līdzcilvēku palīdzība.
Deviņgadīgo Rūdolfu notrieca automašīna. Zēns, neskatoties uz galēji smagām traumām, izdzīvoja, taču viņa ārstēšanai nepieciešama palīdzība.
Trīsarpus nedēļas zēns pavadīja reanimācijā, pārciešot vairākas sarežģītas galvas operācijas. Pēc reanimācijas Rūdolfu pārveda uz Neiroloģijas nodaļu, kur zēns pavadīja vēl trīsarpus mēnešus. Atveseļošanās slimnīcā neveicās tik ātri kā gribētos, Rūdolfs ar dažādām komplikācijām atgriezās arī reanimācijā. Mājās tika izrakstīts pēc četrarpus mēnešu pavadīšanas slimnīcā, vēl joprojām atrodoties smagā stāvoklī.
Lai atgūtu turpmākai dzīvei svarīgās funkcijas un mazinātu atstātās sekas, Rūdolfs turpina saņemt lielu daudzumu medikamentu, tiek aprūpēts 24/7 režīmā un saņem iespējamo rehabilitāciju Latvijā. Bet, lai atveseļošanās noritētu pēc iespējas veiksmīgāk, Rūdolfam ir jāturpina ārstēšanās neiroloģiskās rehabilitācijas centrā HNRC Hāpsalā Igaunijā un tad jādodas uz klīniku Vācijā. Latvijā Rūdolfa šī brīža stāvoklim piemērotas neirorehabilitācijas iespēju nav.
Rūdolfs ir ļoti gaišs un sirsnīgs zēns, līdz traģēdijas brīdim - bija aktīvs, sportisks, ar lieliem sapņiem un mērķiem.
Šobrīd Rūdolfam ir piešķirta invaliditāte ar paliatīvās aprūpes statusu, jo zēnam ir traheostoma un gastrostoma. Ģimene ir pārcēlusies no dzīvesvietas ceturtajā stāvā uz mājvietu, kas piemērota Rūdolfa vajadzībām - pirmajā stāvā un plašām durvīm.
Kad mēs atbraucām ģimeni apciemot aprīļa pirmajās dienās, Rūdolfs gulēja savā krēslā saulītē. Viņam uz pirksta ir piestiprināts sensors, kas mēra skābekļa daudzumu asinīs un rāda pulsu. Uz kakla viņam ir caurulīte, kas savienota ar zondi, kura ievietota trahejā. Sejas traumu dēļ zēns nevar atvērt muti, tāpēc viņš tiek barots caur caurulīti, kas ievadīta kuņģī caur vēdera priekšējo sienu. Uz kājām viņam ir ortozes, lai novērstu pēdu deformācijas.
Taču šobrīd Rūdolfs ir jau pietiekami spēcīgs, lai uzsāktu intensīvāku rehabilitāciju. Ir īpašas smadzeņu rehabilitācijas metodes, kas spēj palīdzēt organismam pēc traumām veidot jaunas neironu saites, pakāpeniski atgūstot zaudētās funkcijas.
“Mēs kā ģimene esam pilnīgi izsisti no sliedēm, taču, neraugoties ne uz ko, esam nolēmuši šajā situācijā nekrist izmisumā un doties tālāk. Mēs esam ģimene, kas mīl, tic un joprojām ir cerību pilna,” raksta Rūdolfa vecāki. Visa ģimene ir saliedējusies kā komanda, kuras galvenais mērķis ir atgriezt Rūdolfu vispilnvērtīgākajā iespējamajā dzīvē. “Mēs darīsim visu iespējamo, lai palīdzētu Rūdolfam. Viņam noteikti izdosies. Viņš ir mūsu dvēsele,” saka mamma.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas