Kas par braucienu! Video, kur iemūžināts Sigulda-Rīga vilciena reiss, "uzspridzina" internetu...

Kurpe

Es jautāšu: Ko Daniels, izņemot publicēšanu kaut kādos sociālajos tīklos, izdarīja, lai šīs durvis (kuras bija iesprūdušas) tiktu aizvērtas?

Es atbildēšu: NEKO!

Jo svarīgāks taču ir "posts"...

Secinājumi - Daniels ir tipisks "produkts", lumpenis.

25.janvāris, 21:08
Andis

Jūs vismaz varējat iekopēt iemūžināto reisu, lai būtu ko apspriest. Kas attiecās uz jūsu pārmetumiem, tad jūsuprāt pasažieriem būtu pienākums remontēt vilcienus? Iesprūdušas durvis? Viņas kā veramas uz iekšu vai āru un ar driķeri :))) ... es pēdējo reizi ar vilcienu braucu 2008. gadā. Gribēju saprast, kas kopš Krištopāna laikiem ir mainījies. 

26.janvāris, 23:21
Ir tāds

Andi

Cilvēks vēlas pateikt, ka viss kas bija padomju laikos bija slikts un peļams. Padomju laikos bija instrukcija kura noteica, ka automātisko durvju nebloķēšanas gadījumā mašinista pienākums ir izsēdināt pasažierus tuvākajā stacijā un doties uz depo. Turpināt kustību ar atvērtām durvīm, ja vilcienā ir pasažieri bija aizliegts. Citi laiki, citi tikumi, mums nospļauties uz pagātni, mēs visu darīsim pretēji! Toreiz nedrīkstēja, tagad var! Tas nekas, ka var atrasties kāds mūsu mazā draudziņa saprāta brālis un izkrist no vilciena, tad vainīgo ātri atradīsim (nozīmēsim), bet kamēr nekas, var taču braukt. Iedomājos, kāds ieiet tamburā un netīšām paslīd, kas tālāk negribu pat iedomāties. Būs maiss ar asiņainiem gaļasgabaliem kurus vāks pa visu līniju un būs atkal par ko parunāt, nosodīt, nozīmēt par vainīgo utt. Būs daudz interesantāka tēma soc. tīklos. 

27.janvāris, 5:59
Andis

Ļautiņi ir ļoti dīvaini. Gadus atpakaļ klausījos kādas Amerikas ukrainietes lekcijas/seansi. Viss kas man nepatika, ka viņa par to ņēma naudu. Par mācīšanu un dziedināšanu naudu ņemt nedrīkst. Tas ir garīgs likums. Protams, ja viss laiks aiziet tam, tad loģiski, ka kaut kā problēma ir jāatrisina, bet man nebija ideju. Varbūt, ja ņem minimumu, lai izdzīvotu, tad tas nebūs likuma pārkāpums, bet ja tā jau ir līdzekļu uzkrāšana, tikai tad noziegums. Pagāja kāds laiciņš un viņa pati nonāca pretrunā tam, ko bija mācījusi (garīgā sfērā ko darīt drīkst prasot atļauju, bet viņa dabuja punu pēc puna un beigās jau vairs nefiksēja par ko) , beigās jau kļuva par Krievijas nīdējas, kurai Krimas tilts jau traucēja - viss, kas nelikumīgi uzcelts, tas esot jāsagrauj, kas arī ir patiesības izkropļošana, jo tam pašama ir jāsagrūst un tad tā ir liecība, ka bijusi nelikumīgi celta.

Tieši jau tas pats Latvijā. Jau Puškins debīleņiem traucē. Energoresursus no Krievijas pa tiešo pirkt nedrīkst, jo aiņaino Putina dabasgāzi ir jādzidrina ar vairākkārtīgu uzcenojumu un no iedzīvotāju maciņiem. Būtu rūpnīcas ko graut, grautu noteikti tās, jo Latvija pilna ar pozņakiem… taču īstākiem latvīciem.

Tupelītes gadījumā ir kas cits – nejēdzības ir jāattaisno un jāapvaino noziegumā vienalga kas. Konkrētā gadījumā “nelietis”, kurš nejēdzības filmējis, bet nav gājis iejusties kaskadiera lomā – labot durvis vilcienam braucot. Nevis tas ir noziegums, ka Latvijā 6x dārgāki medikamenti, bet ministrs neritīgs, ka pret nozieguma uzturētājas par neko nedarīšanu, lai noziegumu labotu, ir balsi pacēlis. Tādas kuņas ir jābāž būrī, lai netraucē izmeklēšanai un pēc tam jau jārok līdz nozieguma saknei – Belēvičam, kurš to medikamentu astoņkāji radīja… fui, pārteicos – sakārtoja, slēdzot mazās aptiekas, kuras nekaunīgi izkonkurēja Belēviča aptieku ķēdes.   

Ak jā, Brikšens. Ar viņu saistās vēl viens Latvijas fenomens, ka par padomniekiem ministriem nav nozares speci, bet “zaļi gurķīši”. Loģiski, ka saliekot “zaļus gurķīšis” ar idejām, kopā ar tādu pašu nejēgu pārrotējušu no citas ministrijas, tad ir tas, kas ir šodien Valdībā. Vienīgais ministrs, kurš ko dara Valdībā, sanāk, ka ir vien arābs (kaut kur lasīju, ka palestīnietis) Abu Meri, kurš nu mēģina to medicīnas astoņkāji kā iegrožot, kaut tur vajadzētu neierobežotas pilnvaras, specvienību un ekskavatoru, kas lielu bedri var izrakt….

27.janvāris, 13:36 (27.janvāris, 14:47 - labots)
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Es par šo tēmu vispār neko negribēju izteikties, bet,ja reiz jūs iekomentējāt, tad es arī.

Pirmais, kas man nāk prātā, - skatoties, kādam standartam grib līdzināties. Tajā pašā Kīnā vilcieni ir tikpat kā lidmašīnas - vairākos stāvos brauc kā amerikāņu kalniņos tiešām ar 500 km/h. Esot bail lejā skatīties -  sliedes nevarot redzēt - pasažieri burtiski kā putni lido gaisā. Ja nu kāds domā, kura varētu but tehnoloģiju lielsvalsts, tad, pēc tā ko var redzēt savām acīm, jāsecina, ka tā ir Ķīna. Bail domāt, kādi ieroči viņiem saražoti.

Atgriežoties pie nobildētā vivi vilciena ar durvīm vaļā, grūti iedomāties, ka Ķīnas vilcieniem skaitītos norma, ka durvis paliek vaļā. Uz ielas autobusi tomēr arī nebrauc ar durvim vaļā, un arī auto brauc ar durvīm ciet. Ja mēs sevi pielīdzinām valstij ar attīstītām tehnoloģijām, ir jau dīvaini, ja tikko iegādātie it kā uzlabotie vilcieni jau pirmajās dienās brauc ar durvim vaļā. Lai gan saprotu, ka šī nav šo vilcienu lielākā problēma. Protams, ka pa vaļējām durvim var izkrist ārā gan večiņa, gan ziņkārīgi jaunieši.

Nav svarīgi, vai tas pasažieris ziņoja pavadonei vai nē, pavadone tāpat staigā pa vilcieniem, vēlākais pēc 2 pieturām viņa pati to būtu pamanījusi un labākajā gadījumā informētu vadītāju, kurš diez vai problēmu braucošā reisā varētu novērst. Tehnikai, kas balstās uz smalku elektroniku, ir sarežģītāk pat vienkāršas problēmas labot.  Mūsdienās pat savās mājās pa durvīm nevar tikt, ja esi nakts vidū pēc ilgāka ceļojuma aizmirsis paroli vai vēl kāds elektronisks gļuks noticis.

Bet, ja salīdzina ar transportu citās Āzijas un Āfrikās valstīs, kur transporti brauc ne tikai bez logiem, durvīm, bet pat bez grīdas mierīgi varot vest pasažierus, tad jau nav ne vainas.

Mani šī konkrētā problēma nekādā veidā neuztrauc (kamēr kāds nav izkritis) - ne tas, ka kāds pasažieris ielicis bildi, ne ari tas, ka kāds vilciens braucis vaļā ar durvīm. Tad jau trakāk šķiet, ja bērns (pusaudzis) brauc ar vēlo vilcienu, bet durvis tehnisku iemeslu dēļ neatveras vaļā un tad aizved cilvēku līdz nākamajai stacijai bez maz meža vidū un nevienam nerūp,kā tas pusaudzis (vai vnk cilvēks) ziemā, mežā, nekurienē tiks līdz pajumtei. Un vairāk par vaļā durvim mani uztrauktu, ka vilcieni izlaiž reisus vai kavējas. Cilvēkiem, kuru darbs un atputa atkarīga no sabiedriskā transporta, tas ir būtisks traucējums.

27.janvāris, 15:02 (27.janvāris, 15:05 - labots)
V ilis Gutmanis

rudzupuķe

Domāju ka jums nav taisnība ka jūs izsakaties ka šī konkŗētā problēma jūs nekādā veidā neuztrauc.Tur jau arī lēpjās tā problēma ka mēs no daudz kā novēršamies sakot ka sī problēma mani neuztrauc. Kaut gan vajadzētu uztraukt jo no siem mazajiem sīkumiem kas neuztrauc mēš esam nonākuši līdz šodienai kad mūs neuztrauc tas ka it kā jauni moderni vilcieninu nemaz nedarbijās kā vajag, ka dēļ maziem nenozīmīgiem sīkumiem mēš esam nonākuši pie tā ka Latvijā medicīna ir kritiskā līmenī jo visu laiku atkārtojām tas ir sīkums tas mani neuztrauc. Sociālā aprūpe iet pa burbuli tāpēc ka valstij nepietiek līdzekļu kas arī mūs neuztrauc jo pāšlaik tas mani neskar. Daudz kam mēs sakam ka tas mani neuztrauc un vēlāk bŗinamies kāpēc mēš esam palikuši pie sasistas siles. Kāpēc? Varbūt tāpēc ka mēs vairāk domājam un rūpejamies par tām problēmām kas mūs galīgi neskar kā piemēram palīdzība Ukrainai kaut gan pašiem savā valstī problēmu ir gana. Tāpēc būtu jāuztrauc lai tāds Kurpe neplāta tukši savu muti.

27.janvāris, 17:13
Dzēsts lietotājs
Dzēsts lietotājs

Vilis,

visas nebūšanas mūsu valstī var salīdzināt ar māju, no kuras akmeņi birst, sienas plaisā, jumts caurs un grīda izpuvusi. Tad vienkārši skaties uz to māju un pārstāj reaģēt un brinies katru dienu, ka tā vēl stāv un vēl kads dzīvs palicis - ar tādu nolemtības sajūtu.  Varbūt jāgaida istais brīdis, kad var kaut ko darīt. Varbut istajā bridi jāatbalsta uzradies līderis.

Un tas, protams, arī no rakstura atkarīgs. Ir cilvēki ar līdera raksturu, kas varbūt mēģinās "pacelt mironi", bet manuprāt, kad atduries pret to īgno, beziniciatīvas masu, tur pat Šleseram "nolaidīsies rokas". (VIņš ir izslavēts ar tādu raksturu, kurš var izsist jebkadu ideju. Var viņu pelt, bet tāda iniciatīva tikai pati par sevi ir liela vērtība. Ja esi mēģinājis "organizēt pūli", varbut spēj iedomaties, ar kādu kūtrumu, pat pretestību sastapsies.)

Ja Tu domā konkrēto gadījumu, tad visdrizāk konkrētā durvju problēma jau novērsta. Vai es skrietu caur vagoniem meklēt konduktoru, lai par to pavēstītu, nezinu. Ja man liktos, ka tas ir svarīgi un jēgpilni, tad teiktu. Bet tā, lai apstādinātu  savus plānus, lai aizlāpītu "kārtējo caurumu" - diez vai. Es drīzāk reaģētu uz izsēdinātu pusaudzi (vai cilvēku) svešā vietā, jo "durvis nevērās īstajā pieturā vaļā". Vispār sevi neattiecinu pie funfamentāli vienaldzīgajiem, bet  pasaules lāpītājas spējas man arī nepiemit.

Un ko darītu Tu? Vai tieši ko Tu biji domājis konkrētajā situācijā ar nebūšanu vienaldzīgam? Katrā ziņā man tā ziņa nekādu tādu šūmēšanos ka kurpei neizraisīja. Es uz daudz lielākām lietām nereaģēju, jo....Kurš gan spējīgs stāties pret sistēmu? Esmu redzējusi, kā kolēģi uzdrošinās stāties pret sistēmu (es arī, tikai ar mazāku jaudu). Nu un kas? Nekas. Pasauc 5 lielie cilvēki (ar jumtu) "zem 4 vai vairāk acīm" nolasa morāli, iebiedē un, ar kājstarpē iežmiegtu asti, turpina sēdēt savā ierindā. Pie netaisnības un nebūšanām vienkārši pierod, jo to ekstence jau pati par sevi ir sistēma.

Pat dievu un dēmonu karos ir jāgaida īstais brīdis, kad "mainīt pasauli". Tagad valda tumsa visos līmeņos.

27.janvāris, 18:15 (27.janvāris, 18:19 - labots)
NAMEDA

Kurpe visu pareizi formulēja, visas nelietīgo kremlinu "pamācības" ir tikai ar vienu alkatīgu mēerķi, jo šiem svešo mēsliem (kā tos reiz te kāds precīzi apzīmēja) maksā par rindkopām. Un jo vairāk samelots, jo vairāk rubļu - tas viss šo sodāmo pretlatvisko meļu palagu iemesls!

27.janvāris, 20:09
Ir tāds

Nameda, ja tīk, neviens neliedz braukt vilcienā kā Flinstonam. Uz priekšu! Tikai ir cilvēki kuri vēlas braukt tehniskā kārtībā esošos vilcienos. Ja tas šķiet kas nepieņemams nav citu, tikai tava personīgā problēma! 

Pie reizes saki kā ir, vai strādā par kasieri, jeb grāmatvedi tur kur maksā tos rubļus? Vai drīkst uzzināt kur tas ir? Kādas tad tur ir likmes? Vai pieteikties pie tevis? 

27.janvāris, 21:41

Tavs ziņojums

 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:46

Jaunākās diskusijas