Veiksminieks no Dagdas "Simtgades loterijā" laimējis neticami lielu naudas summu

Portāls nra.lv 1.jūnijs 2017, 13:26
 
SCANPIX
VAS "Latvijas Loto" Simtgades loterijā laimēts pirmais no četriem lielajiem loterijas laimestiem 100 000 eiro apmērā. Kopš loterijas pārdošanas uzsākšanas laimēti jau seši 10 000 eiro laimesti. Mēneša laikā pārdotas 180 000 loterijas biļetes, kas ir 18% no kopējā biļešu skaita. Tas ir lielākais pārdoto loterijas biļešu skaits viena mēneša laikā Latvijas Loto momentloteriju vēsturē.
Vienu no pirmajiem lielajiem Simtgades loterijas laimestiem 100 000 eiro apmērā laimējis Dagdas novada iedzīvotājs Ēvalds, kurš strādā mežistrādē. Vīrietis līdz šim reti pārbaudījis savu veiksmi loterijā, joprojām ir ļoti pārsteigts un spēšot noticēt tikai tad, kad nauda būs kontā. Lielais 100 000 eiro laimests bija vienā no piecām vīrieša iegādātām Simtgades loterijas biļetēm. "Konkrēta plāna, kur ieguldīt laimestu, vēl nav, bet gribas iztērēt pareizi, piemēram, sava meža sakopšanai. Lai pēc gadu desmitiem citiem būtu, par ko priecāties. Gribas ieguldīt pareizi, lai labumu nauda nestu vēl ilgi. Man ir plāns dzīvot līdz 100 gadiem, tāpēc nauda būs vēl vajadzīga," atklāj lielā laimesta ieguvējs.

Kopš Simtgades loterijas biļešu tirdzniecības uzsākšanas šī gada aprīļa vidū lielo laimestu 10 000 eiro apmērā laimējuši jau seši iedzīvotāji: sieviete no Kurzemes, divi vīrieši no Latgales (Daugavpils pilsēta un Rēzeknes novads), viena rīdziniece un viens vīrietis no Rīgas reģiona, kā arī loterijas spēlētāja no Madonas. Kopumā Simtgades loterijas sērijā ir divdesmit 10 000 eiro laimesti.

SCANPIX

Simtgades loterijas biļešu dizainu veidojuši pieci Latvijas mākslinieki, bet zem loterijas biļetes nokasāmā slāņa atrodas 20 Latvijas simboli - rupjmaize, pīlādzis, kokle, papardes zieds, dziedātājs, ugunskurs, labība un citi. 10 000 eiro laimesta ieguvējs no Rīgas reģiona atklāj, ka viņa veiksmes atslēga slēpās tieši zem rupjmaizes simbola. "Īsta Latvijas rupjmaize ir vienīgā maize, kas man garšo. Tas, ka laimests bija tieši zem šīs zīmes, ir simbolisks rezultāts," skaidro laimētājs.

Patīkamu pārsteigumu, laimējot 10 000 eiro, piedzīvoja veiksminieki no Rēzeknes novada, kas dalījās savā priekā ne tikai par 10 000 eiro lielo laimestu, ko izmantos mājas siltināšanai, bet arī bija gandarīti par vērienīgo stipendiju programmu. Laimētāja sieva kā skolotāja atzina, ka Simtgades loterijas piedāvātā stipendiju programma, būs lielisks "dzinulis" absolventu klases skolēniem, lai jauno mācību gadu uzsāktu ar jaunu sparu gan uzlabojot sekmes, gan sabiedrisko aktivitāti.

Mājsaimniece no Madonas kopumā internetā bija nopirkusi 5 Simtgades loterijas biļetes, no tām četrās slēpās 5 eiro un 10 eiro laimesti, kā arī ļoti laimīgā biļete ar 10 000 eiro laimestu. To, visticamāk, tērēs automašīnas iegādei.

Simtgades loterijas kalpo noteiktam labdarības mērķiem - daļa no Simtgades loterijas ienākumiem tiks ziedota Latvijas skolu perspektīvāko absolventu stipendijām. 2018. un 2019. gadā kopā stipendijām tiks novirzīti vairāk nekā 400 000 eiro. Vienreizēju stipendiju 500 eiro apmērā saņems katras vidējās izglītības mācību iestādes spožākais absolvents.

Simtgades loterija ir līdz šim nozīmīgākais nacionālās momentloterijas projekts Latvijas Loto vēsturē ar kopējo apgrozījumu 5 miljonu eiro apmērā, kur laimestu fonds ir 3,2 miljoni eiro jeb 65 % no loterijas kopējās vērtības.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas