Andželīna Džolija kritizē notiekošo Gazas joslā

tautaruna.lv 5.novembris 2023, 10:09
 
Reuters/Scanpix/LETA
48 gadus vecā Holivudas aktrise un miera uzturētāja Andželīna Džolija paudsi savu viedokli par konfliktu starp Izraēlu un "Hamās". Andželīna Džolija sacīja, ka šī situācija jau ir novedusi pie tūkstošiem civiliedzīvotāju nāves - un uguns ir nekavējoties jāpārtrauc.
Andželīna Džolija nāca klajā ar paziņojumu saistībā ar notiekošo karu starp Izraēlu un Hamās. Aktrise nosodīja Gazas joslas "neizvēlīgo bombardēšanu" un pauda pārliecību, ka kaujinieku uzbrukums to neattaisno.

"Tāpat kā miljoniem cilvēku visā pasaulē, arī es pēdējās nedēļas esmu pavadījusi, izjūtot sāpes un dusmas par teroraktu Izraēlā, tik daudzu nevainīgu civiliedzīvotāju zaudēšanu un domājot, kā vislabāk palīdzēt. Arī es lūdzu par katra kīlnieka atgriešanos mājās, par visiem ķīlniekiem un ģimenēm, kuras piedzīvo neiedomājamas sāpes. Pirmām kārtām, nogalinātie bērni un daudzie bērni, kas kļuva par bāreņiem.

Izraēlā notikušais ir terora akts. Bet tas nevar attaisnot nevainīgu cilvēku nāvi civiliedzīvotāju bombardēšanas rezultātā. Viņiem nav, kur iet, nav piekļuves pārtikai vai ūdenim, nav iespējas evakuēties un pat nav pamata cilvēktiesību šķērsot robežu, lai meklētu patvērumu", sacīja Andželīna Džolija.

Aktrise piebilda, ka ar bēgļiem strādā jau 20 gadus. Viņa vienmēr iestājas par cilvēkiem, kuri jebkāda veida vardarbības dēļ ir spiesti pamest savas mājas. Džolija sacīja, ka Gazā dzīvo vairāk nekā divi miljoni cilvēku, kuri visi ir cietuši pēdējo divu desmitgažu laikā. Breda Pita bijusī sieva aicināja izbeigt civiliedzīvotāju apšaudes.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:51

Jaunākās diskusijas