Kāpēc Rīgā desmitiem dzīvokļu nav pieslēgta apkure?

tautaruna.lv 5.novembris 2023, 13:40
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Rīgā, Maskavas ielā, ir vairāki daudzdzīvokļu dzīvojamie nami, kur pirmais stāvs atvēlēts uzņēmumiem, proti, veikaliem un dažādiem pakalpojumiem. Kamēr citviet Rīgā apkures sezona jau uzņem apgriezienus, dažās mājās dominē aukstums un mitrums, vēsta "Bez Tabu".

56 dzīvokļu māja, dažos dzīvo ģimenes ar trim un vairāk cilvēkiem. Līdz ar to pašreiz neapsildītās telpās spiesti dzīvot vairāk nekā 100 iemītnieku.

Ar to gan jautrība nebeidzas. Dažās kāpņutelpās nu arī nav ne tikai karstā, bet arī aukstā ūdens.

Iemesls, kādēļ mitekļos vēl joprojām valda aukstums, meklējams pirmajā stāvā, proti, komerctelpu īpašnieks gadiem nenorēķinās par komunālajiem pakalpojumiem un ir parādā neiedomājamas summas.

Uzņēmuma “Rīgas siltums” publicētajā parādnieku sarakstā uz teju 90 lapām Maskavas ielas nama parāds ir vislielākais - 27 000 eiro. Rīgā ir vēl pieci nami, kas nav norēķinājušies par siltumu vairāk nekā divu desmitu tūkstošu eiro apmērā.

Komerctelpu saimnieks Vilnis komentē:

"Tas ir galīgi nepareizi, man tādu parādsaistību nav. Un tā ir apmelojoša informācija. Kas saistīts ar komunālajiem pakalpojumiem, nav. “Rīgas namu pārvaldnieks” nepilda savas saistības. Pilnīgi ignorē koplietošanas iekārtas, komunikācijas. Bieži notiek avārijas. “Rīgas namu pārvaldnieks” vispār neko nedara, pat uz avārijas situācijām nereaģē."

“Rīgas namu pārvaldnieks” arī šajā situācijā mazgā rokas nevainībā un uzsver - lielākais parādnieks esot komerctelpu īpašnieks. Tiesa gan, komentārs par to, kā tad apsaimniekotāja pārvaldībā esošais nams nokļuvis šādā parādu jūgā, īsti neseko. Pārvaldnieks arī negrasoties no sava budžeta segt parādsaistības, attiecīgi tās piedzenot no parādnieka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:03

Jaunākās diskusijas