Noskaidrots, kā brokastu neēšana ietekmē bērnu dienas gaitas

tautaruna.lv 5.novembris 2023, 16:20
 
pexels.com
Lielbritānijā tika veikts interesants pētījums, kur tika noskaidrots, kā brokastu neēšana ietekmē bērnu turpmāko dienu un skolas gaitas, vēstīts "The Sun".

Pētnieki 600 bērniem vecumā no 6 līdz 11 gadiem vaicāja, ko viņi domā par brokastīm un kas notiek, ja viņi tās no rīta neietur.

Vairāk nekā puse (56%) respondentu atzina, ka brokastis ir dienas svarīgākā ēdienreize.

Tikmēr četri no 10 bērniem minēja, ja no rīta neēdīs brokastis, tad dienas laikā, visticamāk, uzvedīsies slikti, pat ļauni.

Tai pat laikā 24% no visiem aptaujātajiem bērniem atzina, ka brokastu neēšana ietekmē viņu koncentrēšanās spējas un tādās dienās, kad nav ieturēta maltīte, viņi mazāk uzmanību pievērš skolotājiem. Savukārt 42% gadījumu bērni dienas laikā jūtas izteikti noguruši.

"Tas ir aizraujoši, ja jau sešus gadus veci bērni apzinās, kā brokastu trūkums viņus ietekmē. Brokastis ir ļoti svarīga ēdienreize ne tikai uztura un enerģijas dēļ, ko tās dod visu dienu, bet arī tam, kā tās var disciplinēt mūsu rītus," saka pētījuma pasūtītājs "General Mills".

Tika noskaidroti arī galvenie iemesli, kāpēc bērni no rīta neēd brokastis. 39% bērnu atzina, ka neietur maltīti no rīta, jo nav izsalkuši, 19% - laika trūkuma dēļ. Tikmēr 15% respondentu atzina, ka neēd no rītiem, jo mājās nav nekas garšīgs.

Interesanti, ka 48% bērnu atzina, neēdot brokastis, viņiem ir grūtības mācīties matemātiku.

Pētījumā tika aptaujāti arī bērnu vecāki, no kuriem 54% teica, ka viņu bērni ir kašķīgāki, ja nav ēduši brokastis. Lai gan 97% vecāku mudina savu bērnus ēst brokastis katru dienu, 45% sūdzas, ka viņu bērni apgalvo, ka nav izsalkuši un no tām atsakās.

General Mills pārstāvis pauž: "Brokastis nav tikai maltīte, tā ir iespēja mācīties. Kad bērni ēd brokastis, viņi, visticamāk, izceļas klasē, spēj risināt problēmas un vieglāk sadraudzējas ar citiem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:15

Jaunākās diskusijas