Soctīklos "kaunina" Tāli Linkaiti; "Tāli, lūdzu saki, ka neesi tik stulbs"

tautaruna.lv 31.oktobris 2023, 4:30
 
Ģirts Ozoliņš/MN
Tiek vēstīts, ka jau līdz Lāčplēša dienai 11.novembrī tiks pabeigta Uzvaras parka rekonstrukcija un cilvēki tiek aicināti turp doties nolikt svecītes mūsu tautas varoņiem, kuri uzvarēja cīņā ar Bermonta karaspēku.

Vēstures fakti liecina, ka Uzvaras parks Pārdaugavā tika izveidots par godu 1919.gada cīņām, kurās latvieši spēja no Rīgas padzīt Bermontu. Parkā tradicionāli notika arī karaspēka parādes un citi latviešiem nozīmīgi pasākumi.

Atsaucoties uz ziņu par parka rekonstrukcijas pabeigšanu un aicinājumu Lāčplēša dienā doties uz vietu, kam tiek atgriezta sākotnējā misija, Tālis Linkaitis "X" ievietojis savu sašutuma vēstījumu: "Kas to būtu domājis, ka Uzvaras parkā nojauktā pieminekļa vietā tautai Lāčplēša dienā jāliek svecītes! Kā līdz kaut kam tādam var aizdomāties! "

Uz ierakstu reaģējis ļoti daudz cilvēku, tai skaitā Rīgas domes vicemērs Edvards Ratnieks, kurš atgādina politiķim par vētures faktiem: "Nevis nojauktā pieminekļa vietā, bet gan parkā, kas atgūst savu 100 gadus seno vēsturisko jēgu: par godu Latvijas armijas uzvarai pār Bermonta karaspēku. Svecītes par godu Latvijas armijas varoņiem joprojām ir izvēle iedegt Brāļu kapos, kā arī pie Rīgas pils mūriem."

Arī citiem komentētājiem ir līdzīgs vēstījums bijušajam ministram, kā arī ieteikumi par svētku svinēšanas iespējamiem scenārijiem: "Tas ir Uzvaras parks, tikai visi jau aizmirsuši, ka mūsu uzvaras pār Bermonta karaspēku un tieši tādēļ tas ir tur - Pārdaugavā. Lāčplēša dienā tur noteikti kaut ko vajadzētu pasākt. Svecītes? Kazi, oriģinālāk būtu jauniepirktos lielgabalus tur izrādīt vai helikopterus."

"Uzvaras laukumu izveidoja tieši tāpēc, lai godinātu Latvijas armijas uzvaru pār Bermontu. Es tikai nezinu, vai rīdzinieki to zina."

"Tāli, lūdzu, saki, ka neesi tik stulbs un zini, sākotnējo šī parka nozīmi."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:07

Jaunākās diskusijas