Pabriks mudina ar steigu aizsargāt Latvijas valsti

tautaruna.lv 31.oktobris 2023, 2:30
 
Romāns Kokšarovs/F64
Pētniecības centra "Northern European Policy Centre" izveidotājs, bijušais Latvijas aizsardzības ministrs Artis Pabriks mikroblogošanas vietnē "X" uzsver, ka ar steigu jāatjauno reāls darbs pie visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas.
Pabriks piemin pašreizējos un turpmākos draudus, ar kuriem vēl nāksies saskarties. Šī iemesla dēļ viņš mudina atjaunot reālu darbu pie visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas.

"Ņemot vērā pašreizējos un turpmākos draudus ar steigu jāatjauno reāls darbs pie visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ar minimāliem birokrātiskiem šķēršļiem, jāforsē viss, kas saistīts ar militāro industriju, loģistiku, rezervēm, militāri jānostiprina pierobežas reģioni," raksta Pabriks.

Pabriks arī uzsver, ka šajā sakarā ir ļoti svarīga premjera iesaiste.

"Ir ļoti grūti šo visu realizēt bez spēcīgas premjera iesaistes, jo atsevišķām ministrijām nekad nebūs pietiekamas pilnvaras un autoritātes."

Tikmēr kāds komentētājs raksta: "Jāforsē būtu arī civilās aizsardzības elementi, piemēram, bumbu patvertņu tīkla izveide, vismaz vietās kuras ir blīvi apdzīvotas."

Pabriks piebilst, ka to redz kā daļu no visaptverošās aizsardzības, tāpat kā civilo dienestu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas