"Nekad neaizmirsīšu to izsaukumu"; NMPD darbinieka sāpju kliedziens

tautaruna.lv 31.oktobris 2023, 10:30
 
F64
Komentējot nedēļas nogalē notikušo traģēdiju Jaunciemā, kurā dzērājšoferis iekļuvis avārijā, bet gājis bojā otras cietušās automašīnas vadītājs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekam sirds pilna, un viņš dalās ar atmiņām par citiem izsaukumiem, kur dzērājšoferu vainas dēļ mira nevainīgi cilvēki.

Kā ziņots, sestdienas novakarē Rīgā, Jaunciemā, dzērājšoferis iekļuvis avārijā, kurā gājis bojā otras cietušās automašīnas vadītājs. Negadījums noticis ap plkst.18.30 Jaunciema 10.šķērslīnijā, kur vīrietis ar automašīnu "Mercedes Benz" sadūries ar automašīnu "VW", kuru vadīja cits vīrietis. "VW" pēc sadursmes ietriecās kokā un tās vadītājs notikuma vietā gāja bojā. Negadījumā cieta arī "Mercedes Benz" pasažiere, kura nogādāta slimnīcā.

Policija ir konstatējusi, ka "Mercedes Benz" vadītājs pie stūres bija sēdies alkohola reibumā.

Komentējot šo avāriju, NMPD darbinieks raksta:

"Šo es nekad nesapratīšu, vainīgais lielākoties izdzīvo, mirst cietušie. Nekad neaizmirsīšu izsaukumu, kur dzērājšoferis atņēma dzīvību skolotājai, divu bērnu mātei."

Viņš atminas vēl kādu izsaukumu: "Vēl atceros izsaukumu Saharova ielā, kur dzērājšoferis notrieca 8gadīgu bērniņu. Atdzīvināšanas pasākumi bija smagi, bet tomēr pēc diennakts bērniņš mira slimnīcā," viņš raksta, uzsverot, ka jāsāk cīnīties ar cēloņiem jeb alkoholismu valstī.

Tikmēr komentāros cilvēki pauž dažādus viedokļus - gan mēģina atbildēt uz jautājumu, kāpēc dzērāšoferi avārijās cieš mazāk, gan meklē iespējamos risinājumus.

"Kā teica kāds ārsts - dzērājs nav tik sasprindzis, koncentrējies, ķermenis ir atslābis, ļurkans, tāpēc arī bieži izdzīvo."

"Adekvāts sods būtu visa īpašuma konfiskācija( arī pirmās pakāpes radiniekiem) uz mūžu aizliegums vadīt auto, un minimālās algas apmērā kompensācija katru mēnesi bojāgājušā tuviniekiem. Jo realitātē tā ir slepkavība ar iepriekšēju nodomu, vainu pastiprinošos apstākļos."

"Transportlīdzeklis ir jāuztver kā potenciāls 2t smags ierocis. Attiecīgi ir jāsoda. Pie mums preventīvie pasākumi nestrādā, tātad paliek iespēja nocelt no trases ar reālu cietumsodu dzert un braukt gribošos. Nekādi nosacītie."

"Pirms 3 gadiem man tētis gāja bojā auto avārijā. Vainīgais šoferis bija vai nu dzēris, vai narkotisko vielu ietekmē, no pārbaudes atteicās. Viņam jau bija atņemtas tiesības un vairāki pārkāpumi par kuriem viņam būtu jāsēž cietumā 17 gadus, beigās dabūja tikai 5 gadus."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl portālā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas