Rīdzinieks ceļ trauksmi - vietējā skolā notiek kas briesmīgs, bet neviens nereaģē

tautaruna.lv 31.oktobris 2023, 13:15
 
Ilustratīvs attēls / Romāns Kokšarovs/F64
Kāds vietējais Ķengaraga aktīvists vairāk nekā nedēļu cenšas sazināties ar atbildīgajām iestādēm un uzdot neērtus jautājumus par notiekošo vienā no Rīgas vidusskolām. Vīrietis apgalvo, ka starp skolēniem izplatījies nepiedienīgs video, kurā redzama kāda astoņus gadus veca, kaila meitene, vēsta "Degpunktā".

Vīrietis apgalvo, ka Rīgas 51. vidusskolā 14 gadus vecs pusaudzis pamudinājis netiklībā par sevi piecus gadus jaunāku skolnieci. Proti, zēns pieprasīja, lai meitene atsūta nepiedienīgas fotogrāfijas un video.

“Zēns, devītajā klasē, dižojās saviem vienaudžiem, ka viņam ir draudzene trešajā klasē, kurai viņš izprasījis, lai parāda intīmas dabas foto un video. Saprotu, ka tā meitenīte kaut ko viņam ir sūtījusi uz telefonu. Tas stāsts ir aizgājis tik tālu, ka par to zina klasesbiedri. Runa ir par trešās klases meitenīti, tas ir bērns. Puisis, izmantojot savu pārākumu, maigi teikts - rīkojas neētiski, nemaz nerunājot par likumisko pusi. Man radās vēlme celt par to trauksmi un apturēt,” stāsta Gints.

Ņemot vērā, ka informācija ir izplatījusies arī ārpus skolas, Gints pieļauj iespēju, ka izglītības iestādes vadītāji ir informēti par notiekošo. Pagaidām izskatās, ka neviena no iestādēm īsti nevēlas nodarboties ar netipiskās situācijas risināšanu. Gints apgalvo, ka sazinājās ar dažādām institūcijām un ilustrēja problēmu, taču pagaidām bez panākumiem.

“Uzrunāju Rīgas domes Sporta un izglītības komitejas vadītāju Laimu Geikinu, kura lūdza turēt viņu lietas kursā. [Informēju] arī Bērnu tiesību aizsardzības centru. Abos gadījumos es nesaklausīju galveno, ka spers soļus,” norāda Gints.

Pagaidām Rīgas 51. vidusskolas pārstāvji uz telefona zvaniem un e-pastiem neatbild. Iespējams, direktors nemaz nav informēts par notiekošo vai arī pastāv iespēja, ka nepatīkamais stāsts ir tikai baumas un patiesībā nemaz nenotika.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: 8.maijs, 18:33

Jaunākās diskusijas