Godmanis izteicies par Levita zemā reitinga iemeslu

tautaruna.lv 25.aprīlis 2023, 16:30
 
Oksana Džadana/ F64 Photo Agency
Bijušais Latvijas ministru prezidents Ivars Godmanis TV24 raidījumā "Preses klubs" izteicis viedokli par iemeslu, kāpēc tik zems reitings ir Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam.
"Viens no variantiem, ka viņa tā kadence notika laikā, kad bija vairākas krīzes pēc kārtas. Krīze vienmēr ir grūta. Tad bija pandēmija, tad bija bēgļi, tad enerģētika, tad karš," savās pārdomās dalās I.Godmanis. "Es personīgi teiktu tā - es nebūtu sevišķi priecīgs, ka kāds trešais, ceturtais kā zaķi izvelk laukā. Man ir svarīgāk ieraudzīt, kā abi kandidāti, un ja ir trešais, kopā publiski runā par jautājumiem, kas ir ārkārtīgi svarīgi Latvijai. Gan ārējos, gan iekšējos jautājumus."

"Otra lieta- ja tas notiks līdz 31.maijam, tas nozīme, ka viens nerunās daudz, bet otrs, ka vajag izmainīt uz labo pusi, tad man ir jautājums, kā mainīs uz labo pusi. Parādi argumentus. Ir pienācis laiks Levita kungam aizstāvēt padarīto darbu," norāda politiķis.

Ziņu aģentūra LETA jau vēstīja, ka martā Valsts prezidenta Egila Levita darbību pozitīvi vērtēja 27% Latvijas pilsoņu, savukārt negatīvi - 54% respondentu, liecina pētījumu centra "SKDS" aptaujas dati, ar kuriem dalījies Latvijas Televīzijas raidījums "Kas notiek Latvijā?". Valsts prezidenta darbības novērtējuma mērījumus "SKDS" veic kopš 1996.gada. Levita reitings gada pirmajos mēnešos ir nedaudz uzlabojies, taču kopumā tas ir negatīvs kopš 2020.gada novembra. Tas nozīmē, ka viņa darbību negatīvi vērtējošo respondentu skaits pastāvīgi pārsniedz to respondentu skaitu, kas esošā Valsts prezidenta darbību novērtē pozitīvi.

"Nacionālās apvienības" (NA) un "Jaunās Vienotības" (JV) vēlētāji Levita darbību pārsvarā vērtē pozitīvi.

Visatzinīgāk esošā prezidenta darbību novērtējuši JV vēlētāji - 54% to vērtē drīzāk pozitīvi, bet vēl 14% vērtējums ir ļoti pozitīvs. Tikmēr drīzāk negatīvi Levita darbību novērtējuši 24% respondentu, kas 2023.gada martā būtu gatavi balsot par JV. Ļoti negatīvi to novērtējuši 6% JV atbalstītāju.

Levita darbību drīzāk pozitīvi vērtēja 41% NA vēlētāju, bet vēl 6% to vērtēja ļoti pozitīvi. Tikmēr drīzāk negatīvi Valsts prezidenta darbību vērtēja 33% NA vēlētāju, bet 12% to vērtēja ļoti negatīvi.

Trešā Ministru prezidents Krišjāņa Kariņa (JV) valdību veidojošā politiskā spēka "Apvienotā saraksta" atbalstītāju vidū Levita darbību drīzāk pozitīvi novērtējuši 22% respondentu, 35% to vērtējuši kā drīzāk negatīvu, bet 40% - ļoti negatīvi.

Pārsvarā ļoti pozitīvu un drīzāk pozitīvu vērtējumu Levita darbībai pauduši arī 14.Saeimā nepārstāvētās partijas "Konservatīvie" atbalstītāji. Pārējo politisko spēku - gan 14.Saeimā pārstāvēto, gan ārpusparlamenta partiju - atbalstītāju vidū Levita darbība pārsvarā tiek vērtēta negatīvi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:32

Jaunākās diskusijas