Iedzīvotājiem depozītpunktos nākas novērot briesmīgu skatu

tautaruna.lv 25.aprīlis 2023, 7:00
 
Kaspars Krafts/F64
Iedzīvotāji ceļ trauksmi: dodoties uz depozīta punktiem, nākas saskarties ar pamatīgu netīrību, piemēram, dubļainu grīdu, lipīgiem taromātu ekrāniem un atkritumu kalniem, kur pagadās, vēsta "Bez Tabu".

Olga no Āgenskalna ziņo par pamatīgu nekārtību depozīta punktā pie veikala Pilsoņu ielā, netālu no Āgenskalna tirgus:

“Smaka neizturama, viss (ieskaitot taromātu) netīrs, noliets, pilnīgi antisanitāri apstākļi. Un tā tur izskatās jau no rīta, ap pl. 10.00. Kā kārtīgā izgāztuvē. Vienkārši pretīgi, pat ieiet nevar.”

Apsekojot vairākus depozīta punktus galvaspilsētā, jāsecina, ka dažviet kārtība un tīrība pieklibo, bet dažviet redzams - nesen veikta uzkopšana. Neiepriecinošs skats arī Āgenskalnā, Pilsoņu ielā. Viens pēc otra iedzīvotāji steidz nodot pudeles un skārdenes, ilgi nelielajā konteinera tipa namiņā neuzturoties. Ienākot iekšā, jūtama nepatīkama smaka, uz zemes mētājas izsmēķi un korķi, bet atkritumu tvertnes - pilnas.

Rīdzinieks Andis atzīst, ka par nekārtību jau reiz ziņojis veikala darbiniekiem, taču uzlabojumu - nekādu. Izrādās, problēma šeit labi zināma, jo sūdzības saņemtas jau iepriekšējā dienā, taču veikala vadība risināt to nesteidzot.

Veikalu tīkla “Maxima” pārstāve Laura Bagātā sola uz karstām pēdām risināt problēmu un viest skaidrību - kurš īsti atbildīgs par kārtību depozīta punktā Pilsoņu ielā un kādēļ pienākumi netiek veikti godam. Viņa paskaidro - darbinieki, iztukšojot taromātus, pārliecinoties, vai nav nepieciešams veikt uzkopšanu. Taču, ja tāda vajadzība esot biežāk nekā noteikts obligāti, tiekot veikta papildu tīrīšana. Taromātu uzkopšanas laikā tiekot mazgāta grīda, noslaucīti ekrāni, iztukšotas atkritumu tvertnes un veikti citi darbi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:49

Jaunākās diskusijas