Atklāts, cik patiesībā bagāts ir Putins

tautaruna.lv 25.aprīlis 2023, 9:20
 
EPA/Scanpix/LETA
Krievijas prezidents Vladimirs Putins neapšaubāmi ir bagātākais cilvēks uz planētas – viņa manta jau tagad varētu būt 200 miljardu dolāru vērta. Tomēr viņš to prasmīgi slēpj, izmantojot savā kontrolē esošos oligarhus, raksta Glavred, atsaucoties uz The Sydney Morning Herald.

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam izdodas noslēpt savu bagātību, jo viņš neglabā naudu uz sava vārda. To paziņojis amerikāņu finanšu eksperts un cilvēktiesību aktīvists Bils Brauders.

"Viņš neglabā naudu uz sava vārda... Līdzekļi tiek izplatīti caur slepenu kompāniju un pilnvarnieku tīklu. Par to liecina, piemēram, tādas izmeklēšanas kā "Panamas dokumenti". Citi cilvēki darbojās kā viņa pilnvarotie," atzīmē Brauders.

Viņš atgādināja Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija izmeklēšanu, kuras laikā noskaidrojās, ka "Putina pils" - miljardu dolāru vērts liels īpašums ar skatu uz Melno jūru - it kā pieder Putina bērnības draugam un džudo partnerim, oligarham Arkādijam Rotenbergam.

"Ja redzat oligarhu ar 20 miljardu bagātību, visticamāk, 10 miljardi no tiem pieder Putinam," sacīja Brauders.

Brauders pauda, ka ar sankcijām ir vērts "smagi sist" arī Putina "apkārtnei", kas palīdz Krievijas diktatoram slēpt savu bagātību.

Brauders uzskata, ka Rietumiem vajadzētu "kā tonnai ķieģeļu" krist uz valstīm un uzņēmumiem, kas palīdz Krievijai izvairīties no sankcijām. "Piemēram, Krievijas jahtas, kas bija Vidusjūrā, tagad atrodas jahtu piestātnē Dubaijā vai Turcijā. Mums ir jānosaka sankcijas šīm jahtu piestātnēm, lai ikviens, kurš kādreiz ir domājis par Krievijas jahtas pietauvošanos, pārdomātu," viņš saka.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas