Abu Meri brīdina par rakstu, kurā nepatiesi izmantots viņa vārds

tautaruna.lv 9.februāris 2023, 15:15
 
Romāns Kokšarovs/ F64Photo Agency
Gastroenterologs un 14.Saeimas deputāts (JV) Hosams Abu Meri sociālajā tīklā facebook brīdinājis un lūdzis ziņot par kādus viltus rakstu, kurā nepatiesi izmantots viņa vārds.
"Esmu saņēmis vairākas ziņas un vēstules ar cilvēku jautājumiem par rakstu, kurā esmu minēts kā kardiologs un stāstu par asinsvadu slimībām un medikamentiem. Tas cilvēkiem parādās gan sociālajos tīklos Facebook un Twitter, gan ejot iekšā dažos Latvijas ziņu portālos," trešdienas pēcpusdienā deputāts un ārsts informēja savus sekotājus sociālajā tīklā facebook.

"Vēlos vērst jūsu uzmanību, ka šis raksts ir nepatiess. Esmu gastroenterologs un neesmu sniedzi interviju par attiecīgo tematu. Ja redzat šādu ziņu sociālajos medijos vai citviet, lūdzu bloķēt avotu un, ja iespējams, nosūtiet man raksta momentuzņēmumu vai saiti uz to, lai varam vērsties tiesībsargājošās iestādēs par attiecīgajiem avotiem.Lūdzu izmantot arī “report” funkciju Facebook!" aicina Hosams Abu Meri.

Atgādinām, ka janvāra izskaņā sabiedrību uzrunāja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas pārstāvji, aicinot uzmanīties no krāpniekiem, kas izplata viltus intervijas ar slimnīcas kardiologiem.

"Atkārtoti vēršam sabiedrības uzmanību, ka Latvijas kardiologu vārds tiek izmantots, lai apkrāptu cilvēkus un pārdotu apšaubāmas kvalitātes vai pat neesošus produktus!" liecina slimnīcas pārstāvju publikācija.

"Latvijā tiek izplatītas viltus intervijas ar mūsu slimnīcas kardiologiem, kuri iesaka dažādus uztura bagātinātājus vai pat konkrētus medikamentus sirds veselības uzlabošanai, vai nopietnu kardioloģisku problēmu risināšanai. "Uzsveram - prof. Ērglis, prof. Lācis, prof. Trušinskis, dr. Rudzītis un citi kardiologi nereklamē konkrētus produktus! Aicinām pacientus neticēt reklāmām, kas sola atbrīvot no sirds kaitēm vai simptomiem ar pāris kapsulām, kā arī nezaudēt finanses, kuras varētu izmantot zinātniski pierādītiem medikamentiem, veselīgam uzturam vai fiziskām aktivitātēm!" teikts oficiālajā vēstījumā www.kardiologija.lv mājaslapā," norāda medicīnas iestādes pārstāvji.

Viņi arī aicina iedzīvotājus atbildīgi izvērtēt viltus brīnumzāļu piedāvājumus un avotus, kas tās piedāvā. Par veselības stiprināšanai vai slimību ārstēšanai nepieciešamajiem medikamentiem var spriest tikai ārsts speciālists, pēc tikšanās ar pacientu un izmeklējumu rezultatiem.

"Sirsnīgs paldies mūsu pacientiem un viņu tuviniekiem, kuri aktīvi ziņo par šiem krāpnieciskajiem gadījumiem," pateicas slimnīcas publikācijas autori.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:38

Jaunākās diskusijas