Kā Viljams un Harijs uzzināja par princeses Diānas traģisko nāvi?

tautaruna.lv 27.augusts 2022, 13:05
 
Reuters/Scanpix/LETA
Princeses Diānas nāves 25. gadadienas priekšvakarā klajā nāks dokumentālo filmu sērija par traģiskā negadījuma apstākļiem. Tā BBC projektā "Diana, 7 days" princis Viljams un princis Harijs dalījās ar sirdi plosošu stāstu - viņi pastāstīja, kā uzzināja par savas mātes nāvi 1997. gadā.

Velsas princeses nāves brīdī viņas vecākajam dēlam bija 15 gadi, bet jaunākajam - 12. Ziņas par mātes nāvi abi dēli uzzināja Skotijā, kur viņi atpūtās kopā ar tēvu princi Čārlzu, raksta žurnāls Ok-magazine.

"Viena no grūtākajām lietām vecākiem ir pateikt saviem bērniem, ka otrs vecāks ir miris. Kā ar to tikt galā? Es nevaru iedomāties. Bet, ziniet, viņš mūs atbalstīja, pārliecinājās, ka mēs esam pasargāti un aprūpēti. Viņš arī piedzīvoja to pašu sērošanas procesu," teica Saseksas hercogs.

Princis Viljams piebilda: "Es atceros, ka biju pilnīgi sastindzis, dezorientēts, man reiba galva. Jūs jūtaties ļoti, ļoti apmulsis. Un jūs pastāvīgi jautājiet sev: "Kāpēc es?" Visu laiku: "Kāpēc? Ko es esmu izdarījis? Kāpēc? Kāpēc tas notika ar mums?"

Ļoti emocionāla saruna sagaidīja princeses Diānas dēlus ar Londonas policijas komisāru Džonu Stīvensu, kurš izmeklēja traģēdijas apstākļus. "Es pavadīju pusotru stundu, lai viņiem detalizēti pastāstītu, kas notika ar viņu māti. Mūsu saruna izvērtās ļoti emocionāla, taču prinči piekrita secinājumiem, pie kuriem nonācu izmeklēšanas laikā," sacīja Stīvenss.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:45

Jaunākās diskusijas