Ukrainas Aizsardzības ministrija publicē vēstījumu Krievijas tūristiem

tautaruna.lv 27.augusts 2022, 16:42
 
Ekrānuzņēmums
Fotogrāfijas, kurās Krievijas tūrists pozē blakus militārajai tehnikai netālu no Krimas pilsētas Eipatorijas, ir ļoti palīdzējušas Ukrainas izlūkdienestiem precīzi noteikt Krievijas pretgaisa aizsardzības aprīkojuma atrašanās vietas.

Ukrainas Aizsardzības ministrija vīrietim pat pateicās, mudinot tūristus "turpināt labo darbu", nododot Krievijas pozīcijas. Par to savā sociālās vietnes "Telegram" kontā paziņojis Odesas militārās administrācijas pārstāvis Sergejs Bratčuks.

"Marina no Krimas laipni parādīja Maskavas pretgaisa aizsardzības atrašanās vietu netālu no Eipatorijas. Viņa jau izdzēsa ziņu, bet internets visu atceras. Esi kā Marina! Tuvini Krimas atbrīvošanu!" viņš rakstīja.

Ekrānuzņēmums

Iepriekš, netālu no Eitorijas esošās pretgaisa aizsardzības baterijas fotogrāfijas un koordinātas "Twitter" publicēja neatkarīgais pētnieks Bendžamins Pitets, kurš analizēja no sociālajiem tīkliem iegūtos attēlus. "Jauna fotogrāfija apliecina, ka netālu no Eitorijas atrodas pretgaisa aizsardzības baterija. Tehnika uz notikuma vietu nogādāta ap 20.jūliju," viņš rakstīja.

B. Pitets publicēja arī precīzas vietas koordinātas: 45.1809403, 33.2317835.

Tajā pašā laikā radio “Laisvės” publicēja fotogrāfijas, kurās redzams nezināms vīrietis pie pretgaisa aizsardzības sistēmas S-400. Pēc žurnālistu teiktā, viņi nogādāti 1,5 km no lauka, starp Terekļa ezeru un Melno jūru. Fotogrāfijas tika ievietotas Krievijas sociālajā tīklā VKontakte.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:29

Jaunākās diskusijas