Iedzīvotāji sašutuši - VID čeku loterijā bieži uzvar viens cilvēks

tautaruna.lv 27.augusts 2022, 9:33
 
F64
Valsts ieņēmumu dienesta (VID) organizētajā čeku loterijā aizdomīgi bieži balvas uzvar viens un tas pats cilvēks, novērojuši citi loterijas dalībnieki. Daudzi bažījas, vai spēle ir godīga, vēsta raidījums "Bez Tabu".

“Bez Tabu” redakcijas saziņas vietnes augustā “šturmējuši” daudzi čeku loterijas dalībnieki, norādot uz kādu, viņuprāt, lielu dīvainību - viena cilvēka, kura tālruņa numurs beidzas “0750” biežu balvu un gada lielās izlozes nomināciju uzvarēšanu. Maijā šis tālruņa numurs izlozēts kā nominants lielajai gada izlozei, jūnijā uzvarējis divas 100 eiro naudas balvas, dāvanu karti un ticis pie vēl vienas nominācijas gada lielajā izlozē, savukārt jūlijā uzvarējis pat četras 100 eiro naudas balvas un vienu dāvanu karti.

Lai gan VID organizē loteriju, izlozes rīkošana uzticēta komersantam “Mobilly”, norāda VID pārstāve Inita Kabanova.

"Izlozi veic neatkarīgs IT uzņēmums “Mobilly”. Izloze ir pilnībā datora ģenerēta. “Mobilly” izmanto nejaušo skaitļu ģenerēšanas sistēmu. Ja skatāmies uz tiem laimētājiem, kuri atkārtojas, redzam, ka iesnieguši daudz čeku."

Lielais veiksminieks, kā norādīja VID, veiksmīgākajā mēnesī - šā gada jūlijā - , kad laimējis piecas balvas, iesniedzis 3348 maksājumu apliecinošus dokumentus. “Ir grūti pateikt, kā cilvēks to izdara [iegūst čekus]. Nav izslēgts, ka tas varētu būt kāds veikala darbinieks, kas paņem cilvēku nepaņemtos čekus. Kad pirmoreiz bija šāda situācija [konstatēja biežo viena cilvēka uzvaru], protams, prasījām, jo mums arī likās - kā tad tā? Tomēr kolēģi [“Mobilly”] paskaidroja, kā darbojas statistika un varbūtības teorija. Ļoti daudz kas tiešām ir atkarīgs no veiksmes,” - tā VID pārstāve Kabanova.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:17

Jaunākās diskusijas