Gobzems un Smiltēns publiski "uzbrauc" viens otram

tautaruna.lv 23.februāris 2022, 13:09
 
Ģirts Ozoliņš/F64
Politiķi Aldis Gobzems un Edvards Smiltēns mikroblogošanas vietnē Twitter apmainījušies ar "laipnībām".
Abu politiķu diskusija sākās ar Gobzema ierakstu, kurā politiķis uztraucas par sociālajos tīklos pieaugošo naidu.

"Kaut kā no tā briestošā savstarpējā naida, kas tagad veidojas tviterī, paliek neomolīgi. Tāds ir mūsu patiesais etnopsiholoģiskais profils. Šad tad Dziesmusvētku radītais pacēlums un kopības sajūta ir bijuši meli pašiem sev."

Uz ko Smiltēns reaģēja, publicējot video ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzrunas fragmentu.

"Aldi, tevi patiesi satrauc naids? Te būs īsts, patiess un zvērīgs naids pret civilizēto pasauli un tajā skaitā - Ukrainu. Bet no Tevis - dziļdomīga klusēšana."

Gobzems nepalika atbildi parādā:

"Ieraksts ir par naidu vienam pret otru. Un tas ir ik uz soļa. Un P. nav pie tā vainīgs, ka zemē, ko sauc par Latviju, tiek kultivēts tāds naids vienam pret otru. Drīz P. būs vainīgs arī pie katastrofālajām Rīgas ielām, kamēr tiks veidoti saraksti ar lielākajiem patriotiem."

Smiltēns gan ironzējis, ka Gobzema atbilde bija ļoti paredzama.

"Cik paredzama atbilde. Jo mazāk tādu, kas laipos, klusēs un metīsies aizstāvēt agresoru Putinu - jo lielākas garantijas, ka Putinam nekad nebus daļas gar Rīgas ielām!"

Savukārt Gobzems apšaubīja veidu, kā Smiltēns pauž patriotiskas jūtas pret Latviju.

"Uzlikt mirkļbirku ar citas valsts karogu - tad nu patriotisms :). Varbūt vēl vajag skaļāk pabļaut, cik liels patriots kungs ir. Patriotisms nav mirkļbirku karināšana vai skaļa bļaušana soctīklos. Ielas salabot būs lielāks patriotisms. Vai no savas kabatas apmaksāt ukr cilv dzīvi."

Kā ziņots, Krievijas prezidents pirmdien parakstīja par dekrētus divu pašpasludināto veidojumu atzīšanu okupētajā Donbasā. Līgumi, kas noslēgti starp šīm kvazirepublikām un Krieviju, paredz militārās palīdzības sniegšanu.

Putins pirmdienas vakarā uzdeva Aizsardzības ministrijai nodrošināt, lai Krievijas bruņotie spēki "uzturētu mieru" Donbasa pašpasludinātājos veidojumos. Šis dekrēts nozīmē oficiālu Krievijas armijas ievešanu šajās jau iepriekš faktiski okupētajās Ukrainas austrumu teritorijās.

Pasaules sabiedrība nosoda Putina lēmumu atzīt Donbasa "republikas".

ASV prezidents Džo Baidens otrdien paziņoja par jaunām sankcijām pret Krieviju par iebrukuma sākumu Ukrainā, bet norādīja, ka vēl ir iespējams izvairīties no kara.

Sankcijas Krievijai piemērojušas arī Eiropas Savienība (ES), Vācija, Kanāda un citas valstis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas