Lizbovska ieraksts par masku nēsāšanu rada pamatīgu sašutumu

tautaruna.lv 23.februāris 2022, 10:30
 
Gints Ivuškāns/F64
Sporta žurnālists Lauris Lizbovskis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar ierakstu par masku nēsāšanu, kas radījis neizpratni cilvēkos.
"Kad esi izslimojis, to zarazu, tad tā masku fanātiķu armija ir trīsreiz smieklīgāka," raksta L. Lizbovskis.

Ekrānuzņēmums/Twitter

Vēlāk komentāros, atbildot uz soctīklu lietotāju komentāriem, L. Lizbovskis norāda, ka saprotot masku "nelielo" jēgu, bet "cienu Zviedrijas pieeju procesiem". Viņš atzīmē, ka mēs esam paši atbildīgi, nevis policija.

Atbildot uz kritiķu piezīmēm, L. Lizbovskis arī atzīmē, ka pats ievēro noteiktos drošības pasākumus attiecībā uz Covid-19.

Ekrānuzņēmums/Twitter

Ieraksts raisījis pamatīgu viedokļu vētru komentāros, kuros daudzi ir neizpratnē par šādu apgalvojumu un to asi kritizē. Savukārt citi piekrīt paustajam, akcentējot Covid-19 izplatības ierobežošanai radīto noteikumu absurdumu.
"Laurim covid laiks ir bijis īpaši smags. Izteikti mentāli smags. Piedodat viņam muļķīgos ierakstus;)," pauž viens no komentāra autoriem.
"Laurim laikam skolas laiks bija vēl smagāks, jo nezina, ko nozīmē vīrusu izplatība gaisa pilienu veidā," pauž komentētāja.
"Nu ja, ja visi brauks autobusā bez maskām, tad iedomājies, pensionāri arī varēs vairāk trenēt savu dabisko imunitāti. Izcila loģika," norāda komentāra autors.
"Esmu riska grupā, bet ne par to stāsts: pandēmijā staigāju maskā un staigāšu. Man tā ir drošāk. Ir forši, ka maska/roku dezinfkcija kļūst par sociāli pieņemamu aizsardzības līdzekli. To taisos izmantot pēc pandēmijas pie jebkurām viļņveida epidēmijām," norāda Twitter lietotāja.
"Ja visu laiku apzinīgi velc masku, bet tāpat saslimsti, sāk rasties zināmi jautājumi," atzīmē komentētājs.
"Mani vairāk satrauc trako namā neiespundēti psihopāti, kas ne tikai negrib pieļaut, ka kā apzinīgi vakcinējies+izslimojis nevaru bez pasu kontroles bērnam nopirkt kurpītes, bet arī turpina pedalēt par tādu pašu kontroli sabiedriskajā transportā," pausts vienā no komentāriem.
"Es arī nekādi nesaprotu, kāpēc visi saslimst, kaut nēsā maskas. Cirks," pauž komentētājs.
Jau vēstīts, ka, lemjot par izmaiņām epidemioloģiskajās prasībās, valdība vienojās, ka no 1. aprīļa maskas vairs nebūs obligātas, bet no 1. marta varēs strādāt visas līdz šim slēgtās nozares.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:12

Jaunākās diskusijas