"Gribas kliegt"; trīs mēnešus pēc kaķu mājas ugunsgrēka patversme dalās ar satraucošu ierakstu

tautaruna.lv 23.februāris 2022, 16:12
 
Ekrānuzņēmums/Facebook/Ķepu Ķepā
Trīs mēnešus pēc ugunsgrēka dzīvnieku patversmes "Ķepu - ķepā" kaķu mājā, kurā bojā gāja 21 kaķītis, patversme sociālajā vietnē Facebook dalījusies ar satraucošiem jaunumiem.

Kā ierakstā pauž biedrības "Ķepu - ķepā" dibinātāja Gundega Bidere, pēc ugunsgrēka bijušas daudzas neskaidrības, piemēram, nav nostrādājušas kameras, taču izmeklēšana notiek gausi.

"PVD Baibiņas zvans - rakstiet iesniegumu, ka jūs neuzņemsiet dzīvniekus, ka slēdzat patversmi. Kad pieprasu šo rakstiski, tad - ui, nē, nē… Re, pat PVD vietējā vadība nedaudz uz pauzes, kad es ļoti nejauki atsaucu viņus šurp… Vēl jā, kaķu voljērs, nedēļu pēc mājas nodegšanas, tiek pieprasīts…Kaut LV ir 29 patversmes, no kurām kaķu voljēri ir tikai 3…( nerunāju par biedrībām).

Laikam jau vistrakākā bija policijas reakcija, atteikšanās pieņemt iesniegumu un paziņošana, ka tas bijis nelaimes gadījums. Bez izmeklēšanas, jo godājamie MV uzrakstījuši iesniegumu PVD, VP un prokuratūrai…

Tad nu mēs ķērāmies vērsim pie ragiem… Atradām oficiālus ekspertus, caur kuriem var veikt ķīmijas analīzes, kuriem var iedot kameras ieraksta kopiju, utt. Pāris dienas atpakaļ saņēmu telefona zvanu, ka krāsns ķīmiskajās analīzēs ir atrastas vielas, kas izraisīja uzplaiksnījumu, sprādziena efektu...
Jā manas aizdomas, manas ļaunākās priekšnojautas piepildījušās… Ja godīgi, es ilgi domāju, ka varbūt ir jāslēdz ciet patversme. Jo šis jau vairs nav joks, arī draudi no kārtējā dzērājsaimnieka..

Pie tam šis ir tik gudri izplānots, ka es pat nezinu, kur lai rod atbildes… Izrunājoties ar kādu labu paziņu no iekšlietām, saprotu, ka dirsā ir un jāgaida oficiālie dokumenti, lai varētu ko pasākt," pausts ierakstā.

Tāpat tiek atzīts, ka zaudēta "ticība policijai", jo nav bijis reakcijas uz vairākiem iesniegumiem.

"Man ieteica padomāt, kam pēdējā laikā esmu “pārgājusi” ceļu…O jā…. Šeit varētu grāmatu rakstīt. TS sēdēs laikam esmu nekaunīgākais oponents, jo atļaujos teikt un pat pierādāmos materiālus celt gaisā…" - atklāti pausts ierakstā.

"Šī brīža realitāte smacē, neļauj gulēt.. 31 gada vecumā esmu tikusi pie tik daudz jaunām rievām savā sejā, ka spogulī, šķiet, pretī raugās cits cilvēks.
Lai arī cik ļoti būtu nolaidušās rokas, pateicoties jūsu visu atbalstam, mēs esam uzsākuši būvēt kaķu māju. Bet visa būvprojekta laikā, kā jau vienmēr, atrodas vēl vesela kaudze lietu, kas nav ierēķinātas. Jo tieši tik vienkārši - mēs par to neviens nespējām iedomāties. Tad nu lūk - mums ir nepieciešams jauns trafs - ar visu projektu kopā, uz 15 tūkstošiem… Lai pilnībā izslēgtu malkas apkuri mājās, kurās naktī neatrodas cilvēki, apkurei vajadzīgi siltumsūkņi, kuriem nepieciešama krietni lielāka jauda… Vēl ir nepieciešama apsardze. Vislētākais un optimālākais variants ir salikt papildus kameras un pieslēgt tās pastāvīgam monitoringam.

Es nekad dzīvē nedomāju, ka man nāksies darīt ko šādu, lai patversmes dzīvniekus pasargātu no cilvēku ļaunprātības. PATVERSMĒ, kurā glābj, ārstē, lolo, kurā līdz saimnieka atrašanas brīdim vai mūža beigām dzīvo vairāk kā simts dzīvnieku….

Izmisums, nespēja līdz galam pieņemt notikušo, nespēja izprast - kāpēc.. Kāds bija tavs mērķis, dedzinātāj?! Ko tu vēlējies ar to panākt? Nobiedēt, nogalinot? Brīdinājums? Bet no kā? Tik daudz jautājumu un tik maz atbilžu…
Lai vai kā, mēs cenšamies izķepuroties, gan finansiāli, gan emocionāli… Neviens nespēs izprast tās šausmas, kuras pārņem, atceroties to visu. Es savam ļaunākajam ienaidniekam to nenovēlu.

Kad, cerams, policija aplūkos to, kas palicis no kaķu mājas, mums šis viss būs jāspēj novākt. Arī tam būs nepieciešami resursi…

Ir tik sasodīti smagi, vairs pat nav asaru, ko raudāt… Gribas kliegt, bet pie tikdaudzām dzīves netaisnībām no tā nav bijusi nekāda jēga. Jā, man ir šausmīgi apzināties, ka šis viss ir bijis ļaunprātība…Šausmīgi, jo tas neiet kopā ne ar kādu loģisko domāšanu, tas neiet kopā ar to, ko mēs darām… Bet diemžēl fakti, tie runā paši par sevi…" - emocionālajā ierakstā atklāta ir Gundega.

Ierakstā arī tiek lūgta palīdžiba cilvēkiem, lai patversme varētu turpināt savu darbu.

"Draugi, Jums visiem paldies par atbalstu, bez jums nebūtu iespējams uzcelt kaķu māju. Bet, lai cik skaudri tas nebūtu, ir nepieciešams pārkāpt pāri suņa astei, lai Ķepas būtu drošas dzīvniekiem. Lai viņi būtu pasargāti arī tad, kad neesmu blakus. Lai vairs neviens neko nevarētu iemest krāsnī, lai vairs nekad nespētu atkārtoties kas tāds.

Vēl jau ir arī kaudze ar jaunām prasībām no valsts institūcijām. Piemēram, izveidot 2 piebraucamos ceļus dīķim, kas prasīs vēl vismaz 5 tūkstošus. Tad prasība dīķos ierīkot specializētas ūdens ņemšanas vietas - būs vajadzīga bobkata īre, ūdens nosūkšana un grodu ievietošana - jeb vēl 2-3 tūkstoši... Neviens augstos krēslos sēdošais nesaprot, ka nav, kur šos tūkstošus paņemt. Bet viņi vieglu roku uzliek visu par pienākumu, ar konkrētiem datumiem, beigu termiņiem, kas, ticiet man, nav pat pusgads....

Lūdzu, lūdzu palīdzi mums Ķepas pārvērst ne tikai par vienu no humānākajām patversmēm, bet arī par pašu drošāko. Savādāk nav vērts, savādāk nav jēgas iet, celties, ārstēt, glābt, cīnīties par katra dzīvību, ja vienā naktī var atnākt kāds morālais kroplis un ar vienu rāvienu nogalināt un iznīcināt tavu 10 gadu darbu.

Es Ķepām esmu atdevusi visu sevi, no matu galiņiem līdz papēžiem. Šobrīd man ir nepieciešama tava roka, tavs atbalsts, lai kopā mums izdotos šo pasauli lāpīt, jo vieni mēs neesam cīnītāji. Es pati kārtējo reizi visus iekrājumus esmu atdevusi savam vecākajam bērnam - Ķepām. Un man nav neviena cita, kā sabiedrības, pie kā vērsties, lai kopā diedziņu pie diedziņa šo visu salāpītu.

Es ticu ka tev krūtīs vēl pukst sirds, es ticu, ka tu spēsi palīdzēt un es ļoti ceru, ka kopīgiem spēkiem mums izdosies atrast slepkavu," teikts ierakstā.

Visi, kuriem ir kāda informācija par notikušo, aicināti ziņot "kaut nakts vidū" un anonimitāte tiekot garantēta: 29733601, Gundega.

Ziedojumiem bankā:
DZĪVNIEKU AIZSARDZĪBAS BIEDRĪBA „ĶEPU-ĶEPĀ”
Ziedojuma konts: LV37HABA0551030617983
Reģistrācijas numurs: 40008176673
BIC/swift kods: HABALV22
Pay Pal ātrais maksājums: PayPal.Me/kepukepa
pay pal: dzab_kepukepa@inbox.lv
Jelgavas novads, Salgales pagasta Rēvici

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 18:14

Jaunākās diskusijas