Uzņēmēja ieraksts par vakcinēšanos pret Covid-19 saceļ lielu traci

tautaruna.lv 23.februāris 2022, 11:30
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Latvijas uzņēmējs un ekonomists Jānis Ošlejs mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar ierakstu par kādu pētījumu, kurā atklāta sabiedrības sašķeltības vakcinēšanās pret Covid-19 dēļ. Ieraksts izraisījas asas diskusijas starp vakcinēšanās atbalstītājiem un tā saucamajiem "antivakseriem".
Ošlejs atsaucas uz pētījumu, kas veikts 21 valstī. Tajā aprunāti pret Covid-19 vakcinēto aizspriedumi attiecībā pret nevakcinētajiem.

"Pētījums 21 valstī: vakcinētajiem ir milzu negatīvi aizspriedumi pret nevakcinētajiem, salīdzinoši 2.5 reizes lielāki kā pret imigrantiem no Tuvajiem Austrumiem. Nevakcinētos uztver kā dumjākus un bezatbildīgus. Nevakcinētajiem nav aizspriedumu pret vakcinētajiem. Kā salīmēsim sašķelto sabiedrību?" raksta uzņēmējs.

Jāpiebilst, ka šis ieraksts izsauca plašu diskusiju starp vakcinētajiem un nevakcinētajiem arī starp latviski runājošiem (rakstošiem) Twitter lietotājiem, atklājot viedokļu dažādību un sašķeltību par vakcinēšanos pret Covid-19 arī Latvijas sabiedrībā.

"Ironija ir tāda, ka šo šķelšanu realizēja t.s. izglītotie un inteliģentie. Izglītoti gan tikai domāt vienu gājienu uz priekšu."

"Neko mēs mainīt nevaram, jo IQ ir nemainīgs, neatkarīgi no iegūto izglītības dokumentu skaita. Ja kāds civilizācijas sasniegumus novērtēt nespēj, tā, pirmkārt, ir viņa problēma."

"Nu nav jau citu variantu kā izglītība un laiks. Nevakcinētie arī ir dumjāki, arī tāds pētījums ir bijis."

"Jā, man ir aizspriedumi pret sabiedrības locekļiem, kuriem ir po*uj citi sabiedrības locekļi. Es cenšos saprast, ka 2 gadu laikā nevar labot ielaistas sistēmiskas izglītības kļūdas. Bet man neiet viegli."

"Jo vairāk potēto mirst un iedzīvojas pamatīgās veselības problēmās, jo lielāki aug viņu "aizspriedumi" pret nepotētajiem. Jeb tomēr sauksim tos "aizspriedumus" īstajos vārdos - baiļu izraisīta panika un naids?"

"Bezatbildīgi ir vakcinētie, pret savu ķermeni, un tic visam, ko valdība saka. Svēti ticēja, ka vakcinēti citus neaplipinās, aizgāja ciemos pie vecvecākiem, aplipināja un tagad vaino nevakcinētos savā debīlismā."

"Nevakcinētie mutē vīrusu. Vakcinētie nemutē. Nevakcinētie radīja omikronu, kurš izbeidz pandēmiju. Nevakcinētie, nevis vakcīnas, izbeidz pandēmiju. Nav par ko."

"Manuprāt dīvaini uzskati. Kāpēc kādu ar kko jāsalīmē? "Vienota" sabiedrība ir diktatora mērķis. Demokrātija atšķiras ar domāšanas dažādību."

Jāpiebilst, ka arī iepriekš esam rakstījuši par vakcinēto un nevakcinēto cilvēku viedokļiem. Tā, piemēram, mūziķis Aigars Grāvers viesojies Kristus pasaulei līdera Mārča Jencīša "YouTube" raidījumā "Nedēļas personība", kurā runājis par dažādām tēmām, tai skaitā vakcināciju. Mūziķis neslēpa, ka viņa attieksme pret obligāto vakcināciju ir negatīva, piemitinot, ka vispār ir pret vakcināciju un arī pats neplāno vakcinēties.

Savukārt mūziķis Lauris Reiniks mikroblogošanas vietnē Twitter bija dalījies ar savas ģimenes pieredzi ar Covid-19.

Kā rakstīja Reiniks, viņš vēl nav inficējies ar Covid-19, un uzsver, ka ir vienkārši vakcinēts pilsonis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:37

Jaunākās diskusijas