"Jūtos piesmieta"; Latvijas ārste par ierobežojumu atvieglošanu

tautaruna.lv 23.februāris 2022, 1:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Komentējot tobrīd vēl valdības plānu (tagad jau reālu faktu) par dažādu Covid-19 ierobežojumu atvieglošanu Latvijā, kāda ģimenes ārste raksta, ka jūtas piesmieta šāda lēmuma dēļ.
Mikroblogošanas vietnē Twitter ārste raksta, ka tad, kad Covid-19 pacientu dēļ bija pārslogotas slimnīcas, valstī ieviesa tā saucamo lokdaunu, taču tagad, situācijā, kad ir pārslogoti ģimenes ārsti, tiek mazināti Covid-19 ierobežojumi.

"Covid: *pārslogo slimnīcas*
Valdība: lokdauns!
Covid: *pārslogo ģimenes ārstus*
Valdība: atvieglojam ierobežojumus!

Jūtos piesmieta," viņa raksta.

Uz kāda komentētāja jautājumu, vai nav tā, ka pārslogo ar formalitātēm, ne pašu slimību (visas tās slimības lapas kontakpersonu gadījumos, utt.), ārste atbild:

"Ģimenes ārstu pārslodze ar formalitātēm ir vāks arī ārpus covida! Bet šobrīd mani biedē arī potenciālais long Covid birums."

Kopumā daļa komentētāju neatbalsta ierobežojumu mazināšanu un vēl ārstiem izturību.

"Mana problēma būtībā ir tāda, ka cilvēki var atļauties būt noguruši, bet valdība nedrīkst stūri palaist vaļā. Manās acīs tas ir automātiskais diskābelis no politikas vadības.
Bet nu es jau sen zinu, ka par koalīciju nebalsošu."

"Nu… es saprotu, ka uzņemts kurss “ātrāk, ātrāk, neviens nedrīkst palikt nesaslimis”. Tas pats ar izglītību - tagad, kad vajadzētu rāmi mācīties mājās, skolās jau 2. mēnesi omikrons tusē uz urrā!
Es labāk apklusīšu, mammas mani tūlīt nomušīs."

"Paldies, ka esat saprāta balss tumsā! Šorīt klausos ziņas un sajūta, ka pasaule jūk prātā. Kad vēl pēc gada cīnies ar long covid (naktī modos 3 reizes, lai dziļi ieelpotu, jo likās, ka vairs neelpoju), bet no rīta ziņās paziņo, ka kontaktpersonas varēs turpināt savas gaitas."

"Es jau kādu laiku pieturos pie tā: dari visu iespējamo, lai nav jāiet pie ārsta ( jebkura). Tas ir vienīgais, ko es varu izdarīt. Valdība - paēdušais nepaēdušo nesaprot. ( ne visi gan). Izturību."

"Ar esošo sistēmu jau skolā atrasties nav droši, kur nu vēl kad visi staigās maskas-zem-deguna-un-vakar-ietusējis-ar-saslimušo. Distopoja."

Kā vēstīts, 16.februārī stājās spēkā vairāki atvieglojumi, kas skar izglības iestādes un tirdzniecību, paredz valdībā apstiprinātie noteikumi.

Portāls NRA jau rakstīja, ka valdība atbalstīja Veselības ministrijas (VM) piedāvāto trīs soļu plānu pakāpeniskai un atbildīgai drošības pasākumu mazināšanai. Pirmais solis tiek sperts, atvieglotojot atsevišķas prasības izglītības iestādēs un tirdzniecībā.

Proti, bērni un jaunieši bez ierobežojumiem var doties “zaļajā” vidē, kā arī bez sertifikātu vai testu rezultātu uzrādīšanas piedalīties interešu izglītības, amatieru un sporta aktivitātēs.

Jau no 14. februāra skolēniem un pedagogiem, kuri kļuvuši par Covid-19 slimnieka kontaktpersonām, nepiemēro karantīnas nosacījumus; no 16.februāra līdzīgu kārtību attiecina arī uz pirmsskolām. Vielaikus skolēnu un skolotāju drošībai izglītības iestādēs saglabāsies visaptveroša testēšana.

Savukārt tirdzniecības vietas var strādāt bez darba laika ierobežojumiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas