Aktieri pēdējā ceļā pavada ar viņa dzejas rindām

tautaruna.lv 17.novembris 2021, 11:30
 
F64
Pagājušajā nedēļā pēdējā gaitā pavadīja karavīru un aktieri Ziedoni Ločmeli, kas 60 gadu vecumā pēkšņi devās mūžībā, vēstīts Gitas Vīksnes materiālā "Karavīru pavada ar paša rakstītām dzejas rindām" izdevumā "Privātā Dzīve".

No Nacionālo bruņoto spēku karavīra un vairāk nekā 40 filmu aktiera atvadījās kapelāns virsleitinants Oļegs Jermolājevs. Atvadu vārdus Ziedonim teica arī aizsardzības ministrs Artis Pabriks un Ločmeļa pirmais komandieris, atvaļinātais pulkvežleitinants Vilis Skuja.

Skanot pūtēju orķestrim, atvadu ceremonijā zārku no baznīcas iznesa Nacionālo bruņoto spēku karavīri.

Pavadot Ziedoni pēdējā ceļā, izskanēja viņa paša rakstītas dzejas rindas.

2019. gadā Ziedonis Ločmelis sarunā ar »Vakara Ziņām« runāja par savu diagnozi - limfātiskās sistēmas vēzi, kas viņam tika atklāts 2018. gada novembrī, kad viņš devās pārbaudīties pie ārsta, jo piedzīvoja elpas trūkumu.

Kā Ziedonis 2019. gada novembrī atklāja portālam "Kas Jauns", tad viņam bija izdevies uzvarēt vēzi.

Ziedoņa Ločmeļa dzīve saistījās ne tikai ar Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, bet arī ar kino. Viņš ir bijis gan kaskadieris, gan militārais konsultats un aktieris vairāk nekā 40 spēlfilmās. 2014. gadā viņš iegua Nacionālo kino balvu «Lielais Kristaps» par labāko otrā plāna lomu filmā «Džimlai rūdi rallallā». Viņš ir filmējies arī latviešu grāvējā «Nameja gredzens» un filmā «Rīgas sargi». Ločmelis ir redzams arī vēsturiskajā filmā «Dvēseļu putenis».

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:17

Jaunākās diskusijas