Covid-19: vidusskolā Ogrē izveidojusies katastrofāla situācija

tautaruna.lv 17.novembris 2021, 14:30
 
F64
Dzīvojam jaunos apstākļos, proti, bez sertifikāta valsts sektorā, tāpat kā visos klātienes darbos privātajā jomā, strādāt vairs nedrīkst. Valsts sektorā ar vakcināciju šķietami viss kārtībā – aptvere stabili virs 90%. Taču no iestādes uz iestādi aina stipri atšķiras. Ir skola, kurā fizikas stundas nenotiek, jo gluži vienkārši vairs nav, kas to pasniegtu, vēsta TV3 Ziņas.

Pirms nedēļas kā pedagogu, tā valsts pārvaldes darbinieku vidū vakcinācijas aptvere bija 95%, aizvadīto dienu laikā tā izaugusi vēl par 2%.

Skaitlis liekas optimistiski liels. Tomēr no iestādes uz iestādi aina dramatiski atšķiras.

Kamēr nevakcinēti 3% pedagogu izklausās maz, ir skolas, kur mācību process būtiski traucēts, jo gluži vienkārši vairs nav, kas pasniedz priekšmetus.

Tā, piemēram, Ogres 1. vidusskola jau zaudējusi astoņus skolotājus un ir informēta, ka tūdaļ aizies vēl divi. Fizikas stundas tur šobrīd nenotiek vispār.

“Mums skolā tiešām ir katastrofāla situācija. Mums trūkst vairāku priekšmetu skolotāju. Mums vispār nav neviena fizikas skolotāja, jo abi fizikas skolotāji ir aizgājuši, pārtraukuši darba attiecības. Mums ir sporta skolotāja pārtraukusi darba attiecības, angļu valodas, logopēds. Iemesls ir vakcinācijas process. Viens skolotājs ir pārslimojis, bet viņam beidzas sertifikāta derīguma termiņš kaut kad februārī, un viņš ir nolēmis tagad pārtraukt darba attiecības. Februārī viņš tāpat nevarētu turpināt tālāk. Ar 15. novembri mums aiziet arī mūzikas skolotāja, kura šobrīd ir uz slimības lapas, bet, kolīdz tā beigsies, viņa arī pārtrauks darba attiecības tieši tāpēc, ka nav vakcinējusies,” stāsta Ogres 1. vidusskolas direktora vietas izpildītāja Irina Grigale.

Un, kamēr nevakcinētie aiziet, vakcinētie un pārslimojušie strādā ar pārslodzi, stāsta skolā.

Vakanču vairāk nekā ierasts ir arī citās izglītības iestādēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:32

Jaunākās diskusijas