Cilvēki sajūsmā par Polijas eiroparlamenta deputāta aso runu EP

tautaruna.lv 16.novembris 2021, 16:45
 
facebook.com
Polijas eiroparlamenta deputāts Dominiks Tarčinskis saviļņojis mikroblogošanas vietni "Twitter" ar savu runu Eiropas Parlamentā.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" publiskota Polijas eiroparlamenta deputāta Dominika Tarčinska runa Eiropas Parlamentā, kura ir asa un konkrēta.

Polijas un Eiropas Savienības nesaskaņas ilgst jau kādu laiku, tomēr migrantu krīze uz Polijas - Baltkrievijas robežas ir diologu tikai saasinājusi.

Publicētajā video deputāts apgalvo, ka ES mehānisms ir tikai politisks instruments, kam nav nekāda sakara ar tiesiskumu.

"Vēlos nodot jums Polijas iedzīvotāju vairākuma viedokli, kas ir skaidrs. Polijas tauta noraida jūsu idejas, jūsu idejas par leftismu, noraidījusi to septiņas reizes. Lai jūs zinātu, Polija ir pirmajā vietā nodarbinatības ziņā, Polija ir trešajā vietā sieviešu tiesību ziņā, kā arī pēc "Eurostat" statistikas Polija ir drošākā valsts Eiropā. Pirms jūs mūs nosodat, iespējams, jums būtu jākoncentrējas uz situāciju Zviedrijā, kur nelegālie imigranti izvaro sievietes. Iespējams, jums būtu jādomā par Vāciju, kas ir pirmajā vietā imigrantu noziedzības ziņā," runā saka Tarčinskis.

Žurnālists Juris Paiders par Polijas un Eiropas Savienības sākotnējo konfliktu portālā nra.lv 2021.gada 1.novembrī rakstīja: "Pašreizējais Eiropas Komisijas un Polijas konflikts visai skaidri iezīmē atšķirību dažādu tiesību normu interpretācijā par to, kādas tiesību normas ir pārākas Eiropas Savienībā. ES tiesas pretenzijas pret Poliju balstās nevis uz to, ka Polija nepildītu iestāšanās līgumu ES, bet gan uz jaunu ES iestāšanās līguma interpretāciju. Eiropas līmeņa tiesu varas lēmumos (vismaz attiecībā uz Polijas tieslietu reformu) tagad ir iekļautas arī tādas normas, kuras nav tieši atrunātas iestāšanās līgumā. Tagad ES tiesa deklarē Eiropas Savienības normu pārākumu pār dalībvalstu konstitucionālajām normām. Faktiski ES līmenī tiesu vara sāk īstenot tirāniju pār citiem ES varas atzariem."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:06

Jaunākās diskusijas