Rīdzinieks izdomā unikālu veidu, kā atbalstīt mediķus Covid laikā

tautaruna.lv 16.novembris 2021, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video
Mediķiem visdārgākais ir laiks. Tieši tādēļ rīdzinieks Igors Samovskis nolēmis ārstus un māsas atbalstīt, vakarā pēc darba viņus vedot mājās ar savu auto. Un, lai palīdzētu kaut mazliet aizmirst darbā pieredzēto, talkā nāk Igora suns, vēstīts Aijas Kincas materiālā LTV Panorāmā.

Viņi ir nešķirams tandēms - Igors un baltā Lori. Domājot, kā atbalstīt mediķus, īpaši, kad pēc astoņiem vakarā pēc iespējas ātrāk jānokļūst mājās, Igors sāka piedāvāt vienkāršu palīdzību - sagaida “Stradiņu” mediķus pēc maiņas un ved uz mājām.

Bolderāja, Pļavnieki, Purvciems - galamērķi nav pārāk tālu. Bet brauciena laikā suns vārdā Lori kļūst par īstu psihoterapeitu.

“Suns visiem patīk. Sāk laizīties. Ir psihoterapeitiskais efekts mūsu braucieniem,” stāsta Igors. “Viņa laizās, bāž degunu, lai pakasa. Visi viņu mīl. Sākam runāt par dzīvniekiem. Laiks paiet ātri.”

Igors pieļauj, ka arī citi brīvprātīgie mediķus varētu atbalstīt šādi. Īpaši noderīgi tas būtu reģionos.

“Mediķi ir varoņi. Viņi paši par sevi neko nerunā. Paklusē,” uzsver Igors. “Pēdējā laikā izskatās, ka ir vieglāk. Es pats nelienu ar saviem jautājumiem. Parasti vien paprasu - vai šodien bija vieglāk?”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:06

Jaunākās diskusijas