"Lai sēž cietumā!" Igors Linga skarbi par sertifikātu viltošanu

tautaruna.lv 16.novembris 2021, 16:14
 
Emīls Desjatņikovs/F64
Režisors un mūzikas producents Igors Linga kanāla TV24 raidījumā "Preses klubs" izteicis viedokli par to, ka par viltota Covid-19 sertifikāta iegūšanu un izmantošanu varēs nonākt cietumā.

I. Linga uzskata, ka šāda soda piemērošana par viltota sertifikāta iegūšanu un lietošanu nav pārspīlēta.

"Es vispār esmu šokēts, ka tas ir jāpieņem, man likās, ka tas automatiski ir," pauž I. Linga. "Viņam jāatbild par savu darbību!"

Viņš atklāj, ka pazīstot trīs cilvēkus ar viltotajiem sertifikātiem, kuri nomiruši no kovida. I Linga atzīmē, ka tie ir turīgi cilvēki, kuri sertifikātus nopirkuši "visai ģimenei".

"Ko tie ārsti dara?! Es nezinu, es neesmu ārsts, bet es nekad mūžā kaut ko tādu neiedomātos darīt. Reāli jāsēž cietumā. Es domāju, ka par katru nāvi jāsēž viens gads klāt," norāda I. Linga.

Jau vēstīts, ka Saeima 11. novembrī galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Krimināllikumā, nosakot kriminālatbildību par viltota vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikāta iegūšanu vai glabāšanu.

Likumā noteikts, ka par šādiem pārkāpumiem sodīs ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Vienlaikus noteikts, ka no kriminālatbildības varēs atbrīvot tās personas, kuras pēc noziedzīgo darbību izdarīšanas labprātīgi paziņos par notikušo un aktīvi veicinās tā atklāšanu un izmeklēšanu.

Jaunais regulējums būs izmantojams arī citu ar vakcīnām ierobežojamu slimību izplatīšanās gadījumā, atzīmē likuma izmaiņu autori.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 23:48

Jaunākās diskusijas