Viņķele pastāsta, kā panākt, lai cilvēki vakcinētos

tautaruna.lv 28.septembris 2021, 15:23
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Bijusī veselības ministre Ilze Viņķele mikroblogošanas vietnē Twitter dalījusies ar savu pieredzi, kā izdevies panākt, lai kaimiņienes ģimene, kura nevēlējusies vakcinēties, to tomēr izdara.

Kā savā ierakstā atklāj Viņķele, ar viņu telefoniski sazinājusies lauku īpašuma kaimiņiene, lai vaicātu, vai jāvakcinējas, jo pagastā būs pieejama izbraukuma vakcinācija. Viņķele atzīmē, ka kainiņiene ir riska grupā.

"Izrunājām krustu šķērsu. Rezultāts - ar vīru ies vakcinēties. Personificēta pieeja, tuvu mājām, pacietība un empātija pieņemt bažas. Ne baidīšana," atklāj bijusī ministre.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā vakcinācijas pret Covid-19 rādītāji atkal uzlabojušies - poti saņēmuši vismaz 36 000 cilvēku, izriet no veselības ministra Daniela Pavļuta (AP) šodien paustā pēc koalīcijas sanāksmes.

Kā ziņots, otrdien valdība skatīs izstrādāto jauno Covid-19 pārvaldības regulējumu jeb pilnveidotos Ministru kabineta noteikumus Nr.360, šodien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes atklāja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV). Paredzēts, ka jaunie noteikumi noteiks pienākumu vakcinēties konkrētām profesijām.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:01

Jaunākās diskusijas