Latviešu dzejnieks Reinis Runcis nonācis ļoti grūtā situācijā

tautaruna.lv 28.septembris 2021, 12:09
 
facebook.com
Dzejnieks Reinis Runcis pēc satiksmes negadījuma jau gandrīz 20 gadus ir piekalts gultai. Par viņu lielākas rūpes ir uzņēmusies viņa mamma. Taču viņa jau ir cilvēks gados, un šobrīd kundzi ir piemeklējušas nopietnas veselības problēmas. Tāpēc Runcim nepieciešams līdzcilvēku atbalsts.

Iepriekš Reinis sociālajā tīklā Facebook rakstīja: "Nu ko, varu padalīties ar saviem paralizēta runča piedzīvojumiem. Mamma aizbraukusi operēt kādu bumbuli, tad ķīmija, šī būs jau otrā tāda cīņa. Cilpa tā savilkusies ap kaklu kā vēl nekad. Dzirdēts, ka tas esot seksīgi, bet laikam jau nav viss. Domas paliek skaidrākas."

Savā jaunākajā ierakstā Runcis min, ka mammas stāvoklis ir pasliktinājies.

Viņš joprojām lūdz līdzcilvēku palīdzību.

"Mīļi sveicieni un paldies jums visiem! Runča bez zābakiem "kapeņu stāstiņa" turpinājums, jeb vienmēr var būt vēl sliktāk.

Un ir! Liktens tēva asie pagriezieni un griezieni neievēro nekādus tur satiksmes noteikums un skanot homēriskiem smiekliem šķīst asinis, dzīves, puņķi un likteņi...
Šodien bija ārstu konsīlijs - ķīmiju Mamma neizturēšot, starus arī, esot vēl tāds radio? Radioaktīvais terapijas modelis, to darīs. Vēl 2 nedēļas. Pa šo īso laiku ir pilnīgi zaudēta spēja staigāt, kakāt un spēja cīnīties. Nevienu klāt nelaiž, pilnīgi nemaz nevingro un ko elpot nav. Ēdiens "izcils".
Pēc šīs terapijas rehabilitācijas iestāde, ja vēl būs nepieciešama. Rakstu it kā mierīgi, bet kaut kas iekšā dreb, nepārejošs nelabums. Būtībā palieku viens. Acis stīvas, pinkšķēt nav vairs iekšā. Vai ar to, ko jūs man mīļi sametāt varu iztikt viens?
Noņemam Mammas atbalstu un nu jau ir divas bedres - komunālie, zāles, rijamais, pc un tas, ko pielika pie aprūpes un tad cilvēks kas te dzīvos. Tie ir simti, simti katru nedēļu. Godīgi, vairs neticu, ka var tādu pāris k vērtu aprūpi ilgstoši noturēt. Jums dzīvē kas mainās un mans kāršu namiņš pajūk. Vai nebūtu jēdzīgāk izmantot iespēju ieguldīt visu kādā respektablā fondā un droši saņemt teiksim 500 mēnesī. Tas ir sasniedzami un aizvieto Mammas radīto iztrūkumu. Ja vairāk tad var iekļaut arī klādzīvojošā cilvēka algu. Ar valsts atbalstu + jūsu ikmēneša tas būtu stabils pamats?
Vēl redzu divus variantus. Šveicē par 10k Tu vari aizbraukt uz privātu klīniku un piemeklēt visoptimālāko veidu, kā aiziet un beidzot likt jūs mierā uz visiem laikiem, tas nav joks. Loģiski izvērtēju, kas ir reāli izdarāms.
Trešais ir atkal visu notērēt dažos mēnešos un tik un tā nokļūt "senioru laimes šūniņā" - pansionātā.
Gan jau atkal kādam kas nepatiks, bet varbūt skatīt pirmo variantu kā operāciju, kas var glābt man dzīvību un arī pašu dzīvi paildzināt vairākas reizes. Varbūt daram to? Principā idejiski tas pats, kas privātais pensiju fonds. Pašnāvībai reiz kādam kungam 10k tika saziedoti nedēļas laikā. Te būtu pretēji. Es saku mēģināsim, Jūs?
Kad nomiršu pamtsumma aiziet labdarībai automātiski.
P.S. LV82HABA0551011504293 Reinis Runcis," palīdzību lūdz Runcis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 22:50

Jaunākās diskusijas