Vai pati Elizabete II pieķerta pārkāpjam karalisko tradīciju?

tautaruna.lv 27.jūnijs 2021, 14:43
 
Reuters/Scanpix/Leta
Elizabete II, kura vienmēr stingri ievēro karalisko protokolu un tradīcijas, pārkāpusi kādu tradīciju, kas liedz monarhiem sabiedrībā parādīties vairāk nekā divas reizes vienā un tajā pašā apģērbā, raksta "Mirror".

Karaliene jau trīs reizes publiskos pasākumos piedalījusies vienā un tajā pašā mētelī. Parasti monarhiem ir noteikts, ka viņi vienā un tajā pašā apģērbā nedrīkst publiski parādīties vairāk nekā divas reizes.

Tomēr eskperti norāda, ka tas ir smalks veids, kā Elizabete II sēro par nelaiķi vīru, princi Filipu.

Reuters/Scanpix/Leta

Karaliene bālā ceriņkrāsas mētelī un cepurē manīta savas dzimšanās dienas svinīgajā parādē. Šajā pašā mētelī karaliene iepriekš piedalījās Valsts parlamenta atklāšanas notikumā, kas iezīmēja Apvienotās Karalistes parlamenta sesijas sākumu. "MyLondon" novērojis, ka karaliene šo mēteli kopumā publiski vilkusi trīs reizes.

Reuters/Scanpix/Leta

Tiek norādīts, ka, iespējams, karaliene seko gadsimtiem senai tradīcijai pēc vīra nāves šī gada 9. aprīlī. Senā karaliskā tradīcija paredz, ka atraitnes pirmos divus gadus pēc vīra nāves var valkāt tikai melnas sēru drēbes. Pēc šī perioda bija paredzēts valkāt "otrās sēru drēbes" pelēkā vai ceriņkrāsā.

Eksperts atklāj, ka Lielbritānijā agrāk atraitnēm vismaz trīs gadus vajadzēja valkāt melnas krāsas apģērbu tad baltas vai gaiši violetas krāsas apģērbu pirms viņas varēja atgriezties pie krāsainākiem tērpiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:32

Jaunākās diskusijas