Ārste pastāsta, kad aprikozes var būt bīstamas veselībai

tautaruna.lv 27.jūnijs 2021, 15:44
 
pexels.com
Endokrinoloģe un uztura speciāliste Tatjana Bočarova brīdinājusi, kādos apstākļos aprikozes var būt kaitīgas veselībai, raksta "Medicina2.0".

Bočarova izteikusi viedokli par augļu ēšanu tukšā dūšā.

Viņa norāda, ka augļos esošās skābes (citronskābe, abolskābe) var izraisīt smagu kuņģa gļotādas kairinājumu, kas var būt īpaši pataloģisks kuņģa slimību gadījumā.

Runājot par to, kādos gadījumos aprikozes var kaitēt, ārste skaidro, ka nevajadzētu tās ēst tukšā dūšā, jo tas var izraisīt gremošanas problēmas, īpaši, ja ir diagnosticēts gastrīts, čūla, kairinātu zarnu sindroms, pankreatīts. Brīžos, kad notiek šo limību saasinājumi, no aprikozēm ieteicams atteikties pilnībā.

Veseliem cilvēkiem, ņemot vērā augļu skābumu, ir kaitīgi ēst aprikozes kopā ar citām dabas veltēm. Ir svarīgi arī ievērot mērenību un neēst vairāk kā 200 gramus aprikožu dienā.

"Pat pilnīgi veseliem cilvēkiem aprikozes var izraisīt caureju vai fermentāciju," norāda Bočarova.

Kas attiecas uz žāvētām aprikozēm, ārste iesaka no tām atteikties cilvēkiem, kuriem ir problēmas ar kuņģa- zarnu traktu. Žāvēti augļi izceļas ar augstu cukura un pārtikas šķiedrvielu līmeni, ko novājinātam gremošanas traktam būs grūti sagremot un var veidoties vēdera uzpūšanās un meteorisms.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:54

Jaunākās diskusijas