Ar kādiem produktiem varētu būt bīstami ēst biezpienu?

tautaruna.lv 27.jūnijs 2021, 12:11
 
Vladislavs Proškins/F64
Čeļabinskas klīnikas Bormental speciālists svara zaudēšanas jautājumos Pāvels Isanbajevs RIA Novosti pastāstīja, ar kādiem produktiem var ēst biezpienu un ar kādiem to darīt nevajadzētu.

"No vienas puses, biezpienu var kombinēt ar jebkuru produktu. Tomēr liels olbaltumvielu daudzums izraisa izteiktu insulīna reakciju (insulīns ir hormons, kas regulē ogļhidrātu metabolismu). Tas nozīmē, ka organisms ātrāk absorbē barības vielas.

Pievienojot taukus olbaltumvielām, samazinās insulīna reakcija (tāpēc biezpiens ar tauku saturu 9% vai biezpiens ar skābo krējumu ir veselīgāks par zemu tauku saturu).

Tiem, kam ir problēmas ar augstu cukura līmeni, nevajadzētu kombinēt biezpienu ar vienkāršajiem ogļhidrātiem: piemēram , ievārījumu, medu, banāniem, kas ir pārgatavojušies, " stāsta Pāvels Isanbajevs.

Pēc eksperta domām, biezpienam labāk pievienot zaļumus, papriku vai izvēlēties biezpienu ar lielāku tauku saturu - vismaz 5%. Vēl viena veselīga iespēja ir apēst dārzeņu porciju pirms biezpiena - kāpostu vai zaļumu veidā: šķiedrvielas samazinās insulīna reakciju.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:45

Jaunākās diskusijas