Atklātībā nākuši jauni fakti par princeses Diānas nāvi

tautaruna.lv 27.jūnijs 2021, 10:44
 
Reuters/Scanpix/Leta
Princeses Diānas bijušais šoferis Kolins Tebuts apgalvo, ka Diāna būtu devusies prom no Parīzes ātrāk, taču britu konservatīvās partijas zvans par viņas aicinājumu aizliegt mīnas, pārliecinājis viņu uzkavēties, kas beidzies ar princeses nāvi, raksta "Mirror".

Jautājums par princeses Diānas sauszemes mīnu kampaņu pamudināja viņu atlikt atgriešanos Lielbritānijā neilgi pirms viņas nāves Parīzē, apgalvo bijušais Diānas darbinieks.

Saskaņā ar "Daily Mail", Diāna plānoja atgriezties Londonā 28. augustā, bet pēdējā mirklī mainījusi savu lēmumu, lai paildzinātu savu vizīti par trim dienām.

Tebuts norāda: "Viņa neatgriezās mājās ceturtdien, kā bija plānots, jo konservatīvās partijas pārstāvji vērsās pie viņas par mīnu jautājumu. Viņa tika apsūdzēta, ka izmanto kampaņu sava tēla spodrināšanai, kas viņu satrauca un apbēdināja. Viņa kontaktējās ar mums un teica, ka nevēlas problēmas, kas viņu gaida Lielbritānijā. Viņa atgriezīšoties nedēļas nogalē. Ja viņa būtu atgriezusies tajā ceturtdienā... varbūt viņa būtu vēl dzīva."

Jāatgādina, ka 1997. gada janvārī princese izraisīja starptautiskas diskusijas, kad gāja gar mīnu laukiem Angolā. Lielbritānijas Sarkanā Krusta brauciens noveda pie tā, ka 12 mēnešus vēlāk ANO aizliedza šo mīnu izmantošanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:48

Jaunākās diskusijas