Aktieris Ivars Auziņš par vakcinēto privilēģijām: Mēs sadalīsim cilvēkus divās daļās

tautaruna.lv 22.aprīlis 2021, 16:12
 
Rūta Kalmuka/F64
Aktieris un uzņēmējs Ivars Auziņš kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Preses klubs" paudis skarbu viedokli par plānotajām priekšrocībām pret Covid-19 vakcinētajiem.

"Tā ir tāda segregācija uzreiz. Mēs sadalīsim cilvēkus divās daļās. Vai ir apjausma pie kā tas var novest? Mēs nupat redzējām pie kā noved, kad mēs mēģinām dalīt cilvēkus divās daļās. Potētie, nepotētie, citas ādas krāsas, citi uzskati - tas ļoti tuvu tam ir," pauž aktieris.

Viņš uzskata, ka jābūt skaidrām atbildēm par to, ko vakcinācija pret Covid-19 īsti dod, jo šobrīd ir daudz neskaidrību. Auziņš arī norāda, ka nav grūti prognozēt, ka, privilēģiju piešķiršana sašķels sabiedrību.

"Vai vakcīnas ir drošas? Vai to vajag darīt? Tas ir tas jautājums. Kāpēc tik daudz nevakcinējas? Kāpēc baidās? Kāpēc nevar atbildēt uz to jautājumu. Cilvēki ir jānomierina. Ar cilvēkiem kaut kā jāmāk sarunāties. Problēma daudzejādā ziņā ir komunikācijā," uzskata Auziņš.

Jau vēstīts, ka izņēmumi uz plašāku sabiedrību varēt būt ieviesti gadījumā, kad ir pietiekama vakcinācijas aptvere, atbilstoša epidemioloģiskā situācija un ieviests zaļais sertifikāts. Šajā situācijā vakcinētas personas varēs lielākā skaitā pulcēties brīvā dabā, piemēram, sporta aktivitātēs un pasākumus, kultūras un izklaides pasākumos. Tāpat šie iedzīvotāji varēs atrasties kopā ar citiem vakcinētiem cilvēkiem iekštelpās, tai skaitā kultūras un izklaides pasākumos, viņiem varētu sniegt arī ēdināšanas pakalpojumus. Šīm personām varētu nodrošināt arī citus pakalpojumus iekštelpās, taču arī pasākuma organizētājiem un pakalpojuma sniedzējiem jābūt vakcinētiem pret Covid-19.

Paredzēts arī, ka vakcinētas personas varēs neievērot pašizolāciju, ierodoties Latvijā no valstīm ar augstu Covid-19 izplatību, ja ir veikts Covid-19 tests un tas ir negatīvs. Vienlaikus tiek pieļauts, ka pašizolācija paliek spēkā, ieceļojot no valstīm ar Covid-19 celmiem, kas ir augsti infekciozi vai vakcīnas pret tiem mazāk efektīvas.

Arī vakcinēti pakalpojuma sniedzēji varētu nelietot individuālos aizsardzības līdzekļus, sniedzot individuālus pakalpojumus norobežotā telpā. Šis izņēmums neattieksies uz ārstniecības iestādēm. Tāpat arī darba kolektīvos, kuros ir vakcinēti darbinieki, varēs nelietot individuālos aizsardzības līdzekļus, ja darbiniekiem nav saskarsmes ar klientiem.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:58

Jaunākās diskusijas