Kāpēc Latgalē cilvēki negrib vakcinēties? Skaidro politologs

tautaruna.lv 22.aprīlis 2021, 18:00
 
Oksana Džadana/F64
Politologs Filips Rajevskis kanāla Rīga TV24 raidījumā "Kur tas suns aprakts" komentējis, kāpēc Latgalē cilvēki negrib vakcinēties pret Covid-19.

Rajevskis uzsver, ka arī Latgale nav "viendabīga" un tajā ir cilvēki, kuri atbalsta vakcinēšanos.

"Tos mūsu Veselības ministrijā ar savu "veiksmīgi" organizēto vakcinēšanās procesu visu laiku pazemo. Līdz ar to viņiem trūkst argumentu, lai viņi būtu vēstnieki tai lietai," norāda politologs.

Rajevskis skaidro, ka ar vārdu "pazemo" domā problēmas ar vakcīnu piegādēm un citus aspektus, kas kavē procesu. "Tas viss process ir izveidots tā, ka, ja tu esi "par", vienā brīdī tu sāc izskatīties pēc jefiņa," atzīmē Rajevskis.

Runājot par Latgales reģionu, Rajevskis norāda, ka "ja tu gribi Latgalē kaut ko izdarīt, tad iekāp transportlīdzeklī, aizbrauc uz Latgali un dari". Viņš akcentē, ka šajā reģionā ir atšķirīga komunikācijas vide, kur ir svarīgi ar cilvēkiem tikties klātienē, nevis procesus organizēt attālināti.

Jau vēstīts, ka aizvadītajā diennaktī Latvijā kopumā pret Covid-19 saņēmuši 8564 cilvēki, otro poti saņemot līdz šim augstākajam cilvēku skaitam, liecina Nacionālā veselības dienesta informācija.

Patlaban tas ir otrais augstākais kopš vakcinācijas procesa sākšanas valstī. Augstāks rādītājs, dienā sasniedzot 9114 vakcinētos, fiksēts 7.aprīlī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:19

Jaunākās diskusijas