Izrādās, bērzu sula var būt bīstama

tautaruna.lv 22.aprīlis, 7:00
 
Raitis Plauks/F64
Maskavas veselības departamenta galvenā uztura speciāliste Antoņina Starodubova brīdina par bērzu sulas bīstamību, ziņo RIA Novosti.

Pēc viņas teiktā, vesels cilvēks dienā var izdzert ne vairāk kā vienu vai divas glāzes svaigas bērzu sulas.

Viņa atklāj, ka pārmērīgs šī dzēriena patēriņš var izraisīt alerģiju un kuņģa-zarnu trakta traucējumus, piemēram, vēdera uzpūšanos un meteorismu.

Speciāliste skaidro, ka bērzu sula satur cukurus, organiskās skābes, minerālvielas - kāliju, magniju, B grupas vitamīnus, C vitamīnu, kā arī saponīnus un miecvielas.

Komentē 7

 
Anonīms
 

spriežot pēc visa veselīgi ir tikai vakcinēties.To apstiprina stukači,ginekologi un ēzeļu ganiņi , kā ari pedererastu skaistuma karaļi ,kuri fotografēties nespēj bez nolaistām biksēm pat svešā valstī.

22.aprīlis, 7:14 Atbildēt

Brīnos kā gan mūsu senči ir spējuši izdzīvot, lietojot bērzu sulas gan svaigas gan raudzētas vasarā. Pieļauju, ka dzīvojot Maskavā nemaz vairāk par divām glāzēm dienā bērzu sulas nav iespējams izdzert, ja nav savas vasarnīcas ar augošu bērzu.:)

22.aprīlis, 7:56 Atbildēt

Mēs ar vīru arī nevaram lietot bērzu sulas kaut pašiem savi bērzi.Pēc dažām glāzēm liekas,ka vēders būtu ar ko izplaucēts un baigā diskomforta sajūta.

22.aprīlis, 8:30 Atbildēt

Jūs droši vien urbāt bērzos pie gudrona ezera Olainē, vai ne..?

22.aprīlis, 16:04 Atbildēt

Pilnīgas muļķības . Es katru gadu kad sākās kļavu sulas un pēc tam bērzu sulas , pilnībā atsakos lietot ūdeni uzturā , tikai sulas , un nekas man nepūšas , kaut izdzeru dienā ap 3 litriem , jūtos ļoti labi un no sulas sajūtu spēka pieplūdumu pēc ziemas . Žēl ka tas sulu laiks ir tik īss .

22.aprīlis, 9:25 Atbildēt

Meteorisma akustiskās izpausmes mūs nebiedē, bet tikai uzjautrina.

22.aprīlis, 16:03 Atbildēt

No pieredzes varu pastāstīt, ka bērzu sulām ir kaut kāds sakars ar varbūt Mēness fāžēm vai kaut kādiem citādiem dabas likumiem vai likumsakarībām. Mēs lauku mājas iežogotajā pagalmā sulu tecinājām no 2 bērziem, vienmēr sulai pielikām klāt rozīnes, upeņu zariņus un mazliet cukura un tad visas pudeles aizkorķējām un salikām pagrabā. Ap Jāņiem, kad pēc ilgas līgošanas galva drusku dulla un gribas padzerties kaut ko skābu un veselīgu, izrādījās, ka dažās pudelēs (visas pudeles pirms piepildīšanas tika nosterilizētas) bērzu sula ir skābena, dzidra un dzirkstoša, bet citās pudelēs bija kaut kas līdzīgs pelēkām gļotām. Sulas mēs tecinājām dziļos laukos, kur akas ūdens vienmēr ir perfekts un tuvumā nav ne nekādu naftas pārstrādes kombinātu, celulozes fabriku, ne kā cita dabai kaitīga.

22.aprīlis, 16:28 Atbildēt
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:21

Jaunākās diskusijas