Trampa slimošana ar Covid-19 bijusi smagāka nekā publiski tika pausts

Lelde Veinberga 12.februāris 2021, 19:46
 
AFP/SCANPIX/LETA
Klajā nākušas jaunas detaļas par bijušā ASV prezidenta Donalda Trampa slimošanu ar Covid-19. Izrādās, ka viņa veselības stāvoklis bijis smagāks nekā tajā brīdi publiski tika pausts, vēsta "The New York Times".

Tramps ar Covid-19 tika hospitalizēts pērnā gada oktobrī, taču ātri no slimnīcas tika izrakstīts un turpināja veseļoties mājās, nepametot savus prezidenta pienākumus.

ASV eksprezidentam bijusi ļoti zems skābekļa daudzums asinīs, kā arī konstatētas plaušu problēmas, kas saistītas ar pneimoniju. Pirms viņa nogādāšanas Valtera Rīda Nacionālajā militārās medicīnas centrā viņa stāvoklis pasliktinājās tik ļoti, ka tika uzskatīts, ka viņš būs jāpievieno pie plaušu ventilatora, tagad atklājuši avoti.

Oktobra sākuma tika saņemtas ziņas, ka Trampam ir problēmas ar elpošanu un viņam ir paaugstināta ķermeņa temperatūra. Nonākot slimnīca, viņa stāvoklis tika uzskatīts par nopietnu.

Jau ziņots, ka Trampam oktobrī tika diagnosticēta saslimšana ar Covid-19. Stāvoklim pasliktinpties, viņš tika nogādāts Voltera Rīda militārajā hospitālī Mērilendas štata Betesdā, kas atrodas netālu no Vašingtonas. Iepriekš amatpersonas sniedza pretrunīgus un izvairīgus paziņojumus, kas viesa neskaidrību par 74 gadus vecā Trampa patieso veselības stāvokli. Piemēram, amatpersonas atteicās atklāt, vai Trampam dots papildu skābeklis.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:54

Jaunākās diskusijas