Putnu draugi aicināti pabarot gulbjus un pīles Bolderājā; lidoņi ir novārguši un gaida palīdzību

tautaruna.lv 12.februāris 2021, 20:49
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64 Photo Agency
Pazīstamie putnu draugi no "Drauga spārns" aicina līdzcilvēkus palīdzēt savvaļas putniem Rīgas mikrorajonā Bolderājā. Lidoņi jau pieradināti un nepacietīgi gaida barotājus.

"Lūgums visiem putnu draugiem, kuriem ir laiks un iespēja, palīdzēt putniem Bolderājā ar barību!

Šobrīd pie divām neaizsalušajām "peļķēm" Buļļupē paveras diezgan bēdīgs skats... Liels bars ar izsalkušiem lidoņiem... Lecot viens otram virsū, tie steidzas pie cilvēkiem ar cerību dabūt kaut kripatiņu ēdiena.

Putnu ir daudz un uz praktiski aizsalušās ūdenstilpnes pārtikas trūkums ir acīm redzams. Daļa jau novārguši un spēku aizlidot uz piemērotāku vietu, kļūst aizvien mazāk un mazāk. Putnus būtu nepieciešams uzsākt barot regulāri, lai tie varētu pārciest ziemu. Barotājus lūdzam būt atbildīgiem un barot putnus pareizi, nekaitējot viņu veselībai! Var vest un dot: auzu pārslas, kviešu un citus graudus, rīvētu burkānu, rīvētu kirbi, sakapātus zaļumus!" aicina "Drauga spārns", kuri iemūžinājuši izsalkušos putnus Bolderājā, Flotes ielā.

Latvijas dabas muzeja darbinieks Dmitrijs Boiko iepriekš norādījis, ka savvaļas putnus ar maizi barot nedrīkst. "Gulbis ir veģetārietis. Un, lai paēstu, tiem pilnīgi pietiek ar zāli, aļģēm, planktonu un mazajiem kukaiņiem, kas mūsu ūdeņos ir pārpārēm. Taču cilvēki vienalga turpina putnus barot. Ja gulbjus ar maizi baro jau no bērnības, tad tie kļūst atkarīgi no tās, tā ir kā narkotika. Tāpēc, redzot atpūtniekus, putns pats dodas pie cilvēkiem un pieprasa to pabarot,” saka eksperts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 5:26

Jaunākās diskusijas